Настимир Ананиев за раздялата с ПП: Част от нещата, важни за нас, явно не са се приели от другите коалиционни партньори

  • 05 септември 2024 14:22

  • 664
  • 1
Настимир Ананиев за раздялата с ПП: Част от нещата, важни за нас, явно не са се приели от другите коалиционни партньори
© Булфото, архив

Създадената от бившия депутат Настимир Ананиев партия "Волт" вече няма да е част от коалицията ПП-ДБ. 

"Преди около седмица разбрахме, че се водят преговори между другите 3 формации в коалицията ПП-ДБ, но че "Волт" не е поканена на тях. Отправихме писмо до всички лидери на формациите за среща. Проведохме такава и разбрахме за това решение", обясни пред БНР Настимир Ананиев. Според него на въпроса защо е взето такова решение, трябва да отговорят всички замесени страни.

"Разбрахме, че част от нещата, важни за нас, явно не са се приели от другите коалиционни партньори. Предложихме три основни неща, които искахме да залегнат в коалиционното споразумение. Първото е свързано с политики. От "Волт" смятаме, че трябва да се залага на повече млади хора и трябва да се търсят следващите лидери в България между 20 и 30-годишни. Предложихме сред водачите на листите на коалицията да има поне трима такива човека. Третото, което предложихме, е свързано с регламент, уточняващ с кои партии не бихме работили в следващото НС. Този разговор е много важен и когато бъде проведен в една коалиция, той трябва да залегне в коалиционното споразумение, за да се знае коалицията с каква идея иска да влезе в следващото НС, с какви приоритети, но и с кого би или не би работила. Искахме в коалиционното споразумение да бъде изрично написано, че няма да се прави нова сглобка, че няма да работим с "Възраждане"", коментира той.

Трябва да се предложат нови лица, нови лидери, които могат да привлекат нови гласоподаватели, което е една от най-важните цели след рекордно ниската избирателна активност на последните избори, категоричен бе Ананиев в предаването "12+3". 

Изхвърлиха партията на Настимир Ананиев от ПП-ДБ

"Когато се делим и се затваря една коалиция до много по-тесен кръг, това няма как да доведе до нови избиратели. Обединението трябва да е максимално широко. Не може да бъде затворено, да бъде елитарно", смята той. И добави:

"Не ми се иска коалицията да се ограничи до една градска дясна партия. България не е само София и големите градове". 

Утре "Волт" ще вземе решение дали ще участва на изборите. Ананиев обаче предлага да се опитат да се регистрират за участие, както и да се отворят листите, водаческите места, за млади хора между 20 и 30-годишни. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХЕлена Пеевска

2024.09.05 | 14:33

1
АнаниевА... търси си работа... АнаниевА:)))!

Добави коментар

Водещи новини