Борислав Цеков: Не съм цензор на изслушването на кандидатите на ВСС

  • 11 септември 2012 07:51

  • 570
  • 1
Борислав Цеков: Не съм цензор на изслушването на кандидатите на ВСС
©

По време на изслушването на кандидати за ВСС не трябва да има нито един елемент от въпросите, които да бъдат зададени. Това заяви пред БТВ директора на Института за модерна политика Борислав Цеков. Той отхвърли обвиненията, че се явява като цензор заради искането си да бъдат редуцирани въпросите.

Депутатите трябва сами да го направят, за да стигне времето, тъй като в момента има над 200 въпроса, каза Цеков. Проблемите, които не бъдат поставени трябва да получат писмен отговор, който веднага да бъде качен на страницата на парламента, каза Цеков.

И управляващи и опозиция гледат с желание изслушването да мине нормално. Не трябва да се направи формално изслушване, за да не се стигне до съмнения, че във ВСС влизат послушни хора. Ако една кандидатура се окаже неудържима, тя става обществено неприемлива каза Цеков и припомни случая с изслушването на Румяна Желева за европейски комисар.

Последвайте канала на

Novini.bg
570 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Неам нерви

2013.03.03 | 17:55

1
Какво зависи от безполовото същество, водещо се шеф на Института за модерна политика? И, имали по-смешна простотия от тази - модерна политика. Това, всъщност, не е простотия, а си е чиста простащина.

Добави коментар

Водещи новини