Бакалов: Единствената реална спирачка за контролирания вот е по-висока избирателна активност

  • 27 август 2024 14:40

  • 242
  • 2
Бакалов: Единствената реална спирачка за контролирания вот е по-висока избирателна активност
© Novini.bg/ Canva

Положението е плачевно. Затова хората трябва да знаят, че единствената реална спирачка  е по-висока избирателна активност. Това заяви пред БНР журналистът от Е-вестник Иван Бакалов в коментар за купения и контролиран вот. Той цитира данни от анализ на сътрудник на медията, направен със софтуер, който показва всички изборни резултати по секции. Заради многото избори може да се сравнява и да се наблюдават интересни явления, каза той. 

Има движение нагоре-надолу в гласовете в много секции, когато Калин Стоянов става министър, посочи журналистът в интервю за предаването "12+4". И добави:

"Идва Калин Стоянов и изведнъж рязко се повишава избирателната активност и гласовете за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в много секции". 

По думите му в ромските махали си има местни тартори и отговорници за купуването на гласове: 

"Те казват "На тези избори ще гласуваме за тези" - който е платил по-добре, защото и те вече си поставят условията. Не е само до купуване. Има ромски махали, където всичко е незаконно - строежи, къщи, има един единствен с партида до електроснабдяване, а към него са вързани още 30. На него му викат "отговорника по тока". "Отговорникът по тока" ще каже за кого да гласуваме. Има отговорник по водата - по подобен начин. От тази ситуация по ромските махали много лесно се възползват политически партии". 

Цицелков за честните избори: По-важни от вътрешния министър са полицейските началници

При ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с се виждат най-големите движения в изборните им резултати на различни избори, обясни Бакалов. Той уточни, че са направили проверка и за ПП-ДБ, където са установили 13 секции, в които има такива движения - общо 300 гласа:

"При тях става дума за смешни числа. При ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с става дума за около 200 секции, при които повишението е над 2 пъти - 2-3-5-10 пъти, различно е. Това са около 20 хил. гласа. За ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - около 100 секции. /.../ Те не са всички, но в тези се покачват рязко резултатите, необичайно. Това засича софтуерът".

Според Бакалов ролята на МВР е най-голяма: 

"МВР много добре знае кои са играчите по изборите - с гласовете и с купуването. Много от тях са свързани и с други престъпления. Тези хора са уязвими, знаят се кои са и МВР може предизборно да ги привика".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
242 2

Коментари 2

Добави коментар
Баце

2024.08.27 | 15:45

2
писна ни 30 г от същото така че няма да гласуваме
Баце

2024.08.27 | 15:45

1
е.б.и си ма.йкат.а за крадци и престъпници няма да гласуваме , писна ни 30 г от същото .

Добави коментар

Водещи новини