Румен Петков: Промените в Конституцията доведоха до политическа катастрофа

  • 20 август 2024 09:09

  • 511
  • 0
Румен Петков: Промените в Конституцията доведоха до политическа катастрофа
© Булфото

Промените в Конституцията доведоха до политическа катастрофа, вече не говорим за криза.

Това мнение изрази пред БНР Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, председател на партия Алтернатива за българско ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател (АБВ), бивш министър на вътрешните работи. По думите му, в тази катастрофа "ни набутаха правни нихилисти и политически безбъдници".

Този развой беше предопределен от правния нихилизъм на ПП-ДБ  и законодателни акции, които водят само до трусове, заяви той.

Имахме много ясна технология за назначаване на служебните правителства, припомни Петков.

"С уродливите промени в Конституцията ограничиха възможните номинации за служебен премиер до 10. Политическата АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския започна от същите политически безбъдници, които торпилираха Конституцията. (…) Днес, ако някой отиде на тези консултации на хората, които торпилираха Конституцията, трябва да отиде с електрически автомобил, произведен в Ловеч. Тези хора ни вкарват от измама в измама."

Фигурата на Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните буди много въпросителни вече месеци наред, изтъкна Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

"Същите, които сега не го харесват, го предложиха за вътрешен министър."

Ако утре военнослужещите излязат и кажат кой искат да е министър на отбраната, какво ще правим, коментира той. Очакваме ли Пловдивската филхармония да изнесе концерти против или в подкрепа на министъра на културата, даде аналогичен пример Петков.

Проф. Киров: Вървим по ръба на бръснача. Президентът не е нотариус, който да заверява чужда воля

Според бившия вътрешен министър "трябва да има много добре структуриран диалог на президента с потенциалните кандидати и много ясни позиции на хората, които са или не са приемливи". 

Запитан ще изпусне ли президентът Радев шанса си да направи партия преди да изчете мандатът му в президентството, Петков подчерта: "Все се надявам, че ще престанем да търсим месии. От един месия до друг месия стигнахме до 60% неучастие в гласуването. Безумният ни изборен закон обяви гласуването за задължително. Подминаваме факта, че имаме безумен закон, който никой не променя и се извършва закононарушение, което не безпокои никого."

Лявото е алтернативата, смята Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

"Гражданите все повече ще разбират, че месията е пречка. Че търсенето на месия е губене на време и пари. Традиционна формация като широка, силна, консолидирана левица не просто е алтернатива, а бъдеще за България." 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
511 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини