Симеонов: Радев е на плюс в тази ситуация, главният барометър е Борисов - от коя страна ще застане

  • 19 август 2024 14:09

  • 2988
  • 3
Симеонов: Радев е на плюс в тази ситуация, главният барометър е Борисов - от коя страна ще застане
© Нова тв

Страната се превръща в заложник на битката за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Конституционната криза е по-малкият проблем. По-големият проблем е, че ако следващите месеци България се занимава главно - дали сме за или против г-н Пеевски, е загуба на време.

Това предупреди Първан Симеонов, директор на социологическата агенция "Галъп интернешънъл Болкан" в интервю пред БНР.

Той прогнозира, че след разцеплението в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с може да има опит за взаимодействие и синхронизация на различни лагери срещу това, което привиждат като образ на Пеевски. Според него "ПП-ДБ са ясни, президента Радев, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с на Доган и Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика".

"БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е след ерата "Нинова" бавно поемат към президента. ИТН ще покажат, че нямат зависимости. И главното изчакване и въпросителна е Борисов. Той в типичния си стил гледа, кой ще надделее в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, защото в своята политическа сила намира определени зависимости. Ако Доган надделее и Борисов ще започне да се изчиства от такива зависимости", обясни Първан Симеонов.

Той направи анализ на политическата ситуация и отказа на Кожарева да промени състава на проектокабинета, като смени вътрешния министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните.

"Сините вече пак правят оферта, това сме го гледали. Струва ми се, че главният барометър е Борисов - от коя страна ще застане", смята Симеонов.  И предупреди, че не бива страната да се превръща в заложник на битката на Пеевски.

Неодобрението на предложения кабинет на кандидата за премиер Горица Грънчарова от президентството, Симеонов коментира, че Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отново е влязъл в ролята си на президент с вдигнатия юмрук. Пуснал е закона за забрана на пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата, сега е върнал Грънчарова.

"Радев е на плюс в тази ситуация заради това, което прави, ще се хареса от сините среди. Но пък направи нещо, което не се харесва от тях – пусна Закона за пропаганда. Вторият плюс на президента, това са имиджови плюсове, сега ще видим политически, влиза в диспечерска роля. Всъщност това е ролята на президента – днес го харесват едните, утре другите", коментира Симеонов.

И смята, че в битката за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не бива да се заиграва етническата карта.

"Напомням, че ДПС е представител на различни етнически групи в България, една от които има своя митрополия, ако вземе да се етнитизира. Автентичното ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с са етническите турци на България. Опасно е, защото България е приела, че е гражданска нация и българи, турци, християни или мюсюлмани сме български граждани, нищо друго. Надявам се до там да не се стигне", обясни той.

И според него "България си самопричини в последните години от нищо нещо, заради упорството на хора, само и само да останат на политическия терен“.

Радев изненада всички: Отказа да подпише указа за служебния кабинет на Горица Кожарева заради Калин Стоянов

Възможно ли е НС да иска импийчмънт на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, Първан Симеонов коментира така: "Такъв тип политически войни се водят с неподозирана яркост, напълно възможно е. Радев дълго време беше влязъл в премиерска роля през последните години и сега му идва дюшеш, защото се връща в президентската роля. Днес пускам закона, който ви дразни, но спирам друго, което ви дразни. Ако тръгнат на импийчмънт не съм сигурен дали няма да му изпишат вежди. Да му създадат образа на жертва и да му развържат ръцете на калния политически терен".

Но остават и съмнения, дали депутатите ще тръгнат към импийчмънт, защото: "За импийчмънт трябват мнозинства, а не съм сигурен как ще реагират ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Те са центристи и балансьори. Но при импийчмънт страната влиза в изключително неприятен период, в който ще се занимаваме с няколко личности, или една основна, а няма да се занимаваме с важните неща".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2988 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Асен

2024.08.19 | 15:45

3
Капацитет голям,няма що.

2024.08.19 | 15:26

2
А главният шарлатанин кой е?
Снежко Снежев

2024.08.19 | 14:50

1
Олигофренино, да не би и ти като МЪдам Въ да ни "насочваш", че трябва да избираме между Свинята и СоПоля бре, каун прост?!?

Добави коментар

Водещи новини