Плугчиева за акцията „Гайтански“: Прокуратурата трябва да даде отговор на обществото

  • 16 август 2024 09:38

  • 393
  • 1
Плугчиева за акцията „Гайтански“: Прокуратурата трябва да даде отговор на обществото
© Булфото (архив)

„Трябва да признаем, че парламентът е еманация на нашето общество. Ние с гласуване или с не гласуване избираме тези хора и ги изпращаме в парламента. Те от своя страна коват закони – те осакатиха Конституцията, резултат от това осакатяване е ситуацията с избор на служебни премиери и така се мултиплицира проблема“, каза Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер, в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

„Ние не съумяваме да променим всичко това. В тези 30 години си изградихме някаква българска демокрация, която не е спойка, не обединява обществото, а катализира индивидуализма. Вече социалната тъкан на обществото е силно ерозирана и това е много опасен процес“, заяви още тя. 

В последните дни се проведоха шумни акции на Антикорупционната комисия, прокуратурата и ГДБОП. Обискираха офиси и жилища на Румен Гайтански – Вълка, а вчера (15 август) трима бяха привлечени като обвиняеми заради заема от 150 млн. лева от Банката за развитие.

Георги Харизанов за Гайтански и Мавродиев: Чадърът се превърна в бухалка

„Защо 5 години по-късно ги търсим? Сигналът е подаде от банката през 2021 г., започва разследване през 2022г., което е преустановено, а след това разследването се връща при същия прокурор, който го е спрял. Отново опираме до темата за сложени „наши“ хора, които работят  в нечий партиен интерес и при смяната на един или друг това проличава“, каза Меглена Плугчиева.

„Така пак стигаме до основния проблем на обществото – Какви хора ние изпращаме в парламента? Ние трябва да се замислим върху точно този проблем. Иначе свикваме с посредствеността, с корупцията – която става ежедневие“, обясни още тя.Има и друг заем, отпуснат на Румен Гайтански-Вълка за „Булгартабак“, който обаче Антикорупционната комисия и председателят ѝ Антон Славчев не разследват.

„Ето пак двоен стандарт, който се прилага. Освен това всички се оплакват от това, че се точат делата изобщо като време и има безнаказаност. Това обаче са случаи с обществена значимост, по които прокуратурата трябва да даде отговор на обществото. Пак се връщаме до изходната позиция на парламента, а от него – към нас като общество“, каза още тя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
393 1

Коментари 1

Добави коментар
Един

2024.08.16 | 11:22

1
Плугчиева беше политика ,който откри в Русе предизборно предизборно недовършения път от Метро до Дунав мост ,на който проект бяха откраднати преди повече от 10 г 150 милиона лв и пътя още е недовършен и на дупки ,тя да каже коя беше фирмата и на кой от лъвовете напиращи днес да ни управляват !

Добави коментар

Водещи новини