Вижте какви решения ще взема служебният кабинет "Главчев" утре

  • 06 август 2024 17:47

  • 1136
  • 3
Вижте какви решения ще взема служебният кабинет "Главчев" утре
© Булфото (архив)

Министерският съвет ще проведе заседание в сряда, 7 август, от 11 чaса.

Това съобщиха от правителствената информационна служба. Заседанието ще протече при следния предварителен дневен ред:

1. Проект на Решение за одобряване предоставяне на доброволна вноска към Специалния доверителен фонд на Международния съюз по далекосъобщения за възстановяване на разрушената в резултат на руската агресия телекомуникационна инфраструктура в Украйна в размер 34 800 лв.

Внася: Министър-председател и министър на външните работи

2. Проект на Решение за приемане на Административен мониторингов доклад за изпълнението през 2023 г. на Националната стратегия на Република България за равенство, приобщаване и участие на ромите (2021 - 2030).

Внася: Заместник министър-председателят и министър на финансите

3. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН), проведено на 16 юли 2024 г. в Брюксел.

Внася: Заместник министър-председателят и министър на финансите

4. Проект на Решение за внасяне в Народното събрание на Единадесетия годишен доклад за изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека по дела срещу Република България през 2023 г.

Внася: Министърът на правосъдието

5. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за 2024 г.

Внася: Министърът на правосъдието

6. Проект на Постановление за одобряване на временен безлихвен заем по сметката за средствата на НФ-НФМ-МП-Правосъдие за 2024 г. за финализиране на дейностите, предвидени в ПДП 2 „Повишаване на капацитета на персонала, изграждане на пилотен затвор, свързан с учебен център и подобряване на рехабилитацията на лишените от свобода“ на Програма „Правосъдие“ на Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021, както и въвеждането на обекта в експлоатация.

Внася: Министърът на правосъдието

7. Проект на Решение за даване на съгласие за продажба на недвижим имот – частна държавна собственост, предоставен за управление на Държавно предприятие „Фонд затворно дело“.

Внася: Министърът на правосъдието

8. Проект на Постановление за откриване на поделение на Русенски университет „Ангел Кънчев“ в гр. Тараклия, Република Молдова.

Внася: Министърът на образованието и науката

9. Проект на Решение за предложение до Народното събрание за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше училище по икономика и мениджмънт“, със седалище в Пловдив.

Внася: Министърът на образованието и науката

10. Проект на Постановление за определяне на минималните основни заплати за най-ниската академична длъжност и за лицата по чл. 53, ал. 1 от Закона за висшето образование в държавните висши училища.

Внася: Министърът на образованието и науката

11. Проект на Решение за предложение до Президента на Република България за награждаване на Георги Михов с орден „Св. св. Кирил и Методий“ втора степен.

Внася: Министърът на образованието и науката

12. Проект на Решение за одобряване проект на Меморандум за разбирателство между Върховния главнокомандващ на Съюзното командване по трансформацията на НАТО и Министерството на отбраната на Република България относно назначаване на Национален военен представител на Република България в Щаба на Върховния главнокомандващ на Съюзното командване по трансформацията на НАТО.

Внася: Министърът на отбраната

13. Проект на Решение за разрешаване участието на военнослужещи от Въоръжените сили на Република България в операцията на НАТО за подпомагане на Украйна в областта на сигурността и подготовката (NATO Security Assistance and Training for Ukraine - NSATU) на територията на страните - членки на Алианса.

Внася: Министърът на отбраната

14. Доклад за одобряване на условията по проект на Договор за застраховка „Обща гражданска отговорност“, покриваща отговорността за ядрена вреда на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“.

Внася: Министърът на енергетиката

15. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република България в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по транспорт, телекомуникации и енергетика, част „Енергетика“, проведено на 15 и 16 юли 2024 г. в Будапеща.

Внася: Министърът на енергетиката

16. Проект на Решение за даване на съгласие за изменение на Договора за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства – строителни материали - доломити и доломитни варовици, от находище „Студена“, участък „Благоустройствени строежи“, община Перник, област Перник, сключен на 21 август 2008 г. между Министерския съвет на Република България, представляван от министъра на регионалното развитие и благоустройството, и „Благоустройствени строежи“ ЕООД – Перник, и за отправяне на предложение до концесионера за изменение и допълнение на концесионния договор.

Внася: Министърът на енергетиката

17. Проект на Решение за даване на съгласие за изменение на Договора за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства – строителни материали – мрамори, от находище „Клокотница“, общини Димитровград и Хасково, област Хасково, сключен на 5 януари 2007 г. между Министерския съвет на Република България, представляван от министъра на регионалното развитие и благоустройството, и „АБ“ АД – Хасково, и за отправяне на предложение до концесионера за изменение и допълнение на концесионния договор.

Внася: Министърът на енергетиката

18. Проект на Решение за даване на съгласие за изменение на Договора за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства – строителни материали – диабазови брекчи, от находище „Бов“, община Своге, Софийска област, сключен на 19 януари 1999 г. между община Своге и „Главболгарстрой“ АД – София, и за отправяне на предложение до концесионера за изменение и допълнение на концесионния договор.

Внася: Министърът на енергетиката

19. Проект на Решение за одобряване на изменение на Стратегията за безопасност на корабоплаването и опазване на околната среда от замърсяване от кораби.

Внася: Министърът на транспорта и съобщенията

20. Проект на Решение за обявяване на имот – публична държавна собственост, за имот – частна държавна собственост, за даване на съгласие за апортирането му в капитала на „Летище София“ ЕАД – София, и за даване на разрешение за продажба на недвижим имот, собственост на „Летище София“ ЕАД – София.

Внася: Министърът на транспорта и съобщенията 

Димитър Главчев: Ако президентът ми предложи да остана служебен премиер, ще приема

21. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, част „Заетост и социална политика“, проведено на 16 юли 2024 г. в Брюксел.

Внася: Министърът на труда и социалната политика

22. Проект на Решене за одобряване проект на Споразумение за предоставяне на консултантски услуги (Развитие на пътния сектор в България – подобряване ефективността на пътния сектор в България) между Агенция „Пътна инфраструктура“ и Международната банка за възстановяване и развитие.

Внася: Министърът на регионалното развитие и благоустройството

23. Проект на Решение за обявяване на имот – публична държавна собственост, за имот – частна държавна собственост, и на имот – частна държавна собственост, за имот – публична държавна собственост, предоставени за управление на Министерството на вътрешните работи.

Внася: Министърът на регионалното развитие и благоустройството

24. Проект на Решение за обявяване на част от имот – публична държавна собственост, за имот – частна държавна собственост.

Внася: Министърът на регионалното развитие и благоустройството

25. Проект на Решение за обявяване на имот – публична държавна собственост, за имот – частна държавна собственост.

Внася: Министърът на регионалното развитие и благоустройството

26. Проект на Решение за отчуждаване на части от имоти – частна собственост, за държавна нужда за изграждане на Обект „Модернизация на железопътната линия София – Драгоман, участък Разделен пост Петърч - Драгоман“ от Проект „Модернизация на железопътната линия София – Драгоман, част от Трансевропейската железопътна мрежа“, на територията на Софийска област.

Внасят: Министърът на регионалното развитие и благоустройството и заместник министър-председателят и министър на финансите

27. Доклад за одобряване на резултатите от участието на Република България в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по конкурентоспособност, част „Вътрешен пазар и индустрия“, проведено на 8 и 9 юли 2024 г. в Будапеща.

Внася: Министърът на икономиката и индустрията

28. Проект на Решение за предложение до Президента на Република България за награждаване на Васил Банов с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие.

Внася: Министърът на културата

29. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2024 г.

Внася: Министърът на културата

30. Проект на Решение за одобряване проект на Споразумение за сътрудничество в областта на младежта и спорта между Министерството на младежта и спорта на Република България и Министерството на младежта и спорта на Тунизийската република.

Внася: Министърът на младежта и спорта

31. Проект на Решение за допълнение на Решение № 727 на Министерския съвет от 2019 г. за определяне на административните органи, които при изпълнението на своите функции, свързани с дейности по системна интеграция, възлагат изпълнението на тези дейности на системния интегратор – „Информационно обслужване“ АД.

Внася: Министърът на електронното управление

32. Проект на Решение за допълнение на Решение № 727 на Министерския съвет от 2019 г. за определяне на административните органи, които при изпълнението на своите функции, свързани с дейности по системна интеграция, възлагат изпълнението на тези дейности на системния интегратор – „Информационно обслужване“ АД.

Внася: Министърът на електронното управление

33. Проект на Постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г. във връзка с увеличаване капитала на търговско дружество и проект на Решение за увеличаване на акционерното участие на държавата в капитала на „Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Пантелеймон“ – Ямбол“ АД – Ямбол.

Внася: Министърът на здравеопазването

34. Проект на Постановление за извършване на промени на утвърдените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. максимални размери на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през 2024 г., по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“.

Внася: Министърът на земеделието и храните

35. Проект на Решение за даване на разрешение за учредяване на ограничено вещно право на преминаване/прокарване върху поземлен имот, собственост на „Напоителни системи“ ЕАД.

Внася: Министърът на земеделието и храните

36. Проект на Постановление за изменение на Устройствения правилник на областните администрации, приет с Постановление № 121 на Министерския съвет от 2000 г.

Внася: Министър-председателят

37. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изискванията за достъпност на продукти и услуги.

Внася: Внася министърът на икономиката и индустрията

38. Проект на Постановление за изменение на Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча, приет с Постановление № 151 на Министерския съвет от 2001 г.

Внася: Министърът на земеделието и храните

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1136 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
И.ЗАЩО

2024.08.06 | 19:34

3
ДА.СИ.ХОДИ.БЕ.САМПАТЯГА ДА.ДОЙДАТ.ХЮМОВЕТЕ.ЛИ?
Анонимен

2024.08.06 | 19:05

2
Те си отиват решения предварително правят мръсотия на следващите

2024.08.06 | 18:52

1
НЕ ИСКАМ ДА МУ ГЛЕДАМ РЕШЕНИЯТА ИСКАМ ДА СИ ХОДИ!

Добави коментар

Водещи новини