СОС заседава извънредно заради доклада за общинските дружества

  • 01 август 2024 07:02

  • 115
  • 0
СОС заседава извънредно заради доклада за общинските дружества
© Bulphoto

Столичният общински съвет (СОС) ще заседава извънредно днес заради смяната на ръководствата на шест общински дружества. Това става известно от дневния ред, публикуван на сайта на институцията. 

В дневния ред на извънредното заседание има един единствен доклад и той е за връщане за ново обсъждане на решението на СОС за назначаване на членове на съвет на директори и надзорни съвети на шестте общински търговски дружества - „Център за градска мобилност“ ЕАД, „Столичен електротранспорт“ ЕАД, „Столичен автотранспорт“ ЕАД, „Метрополитен“ ЕАД, „Топлофикация София“ ЕАД и „Софтинвест“ ЕАД“. Вносител на доклада е кметът на Столична община Васил Терзиев. 

Съгласно разпоредбата на чл. 45, ал. 5 от Закона за местно самоуправление и местна администрация (ЗМСМА) кметът на общината може да върне за ново обсъждане незаконосъобразните или нецелесъобразните актове на общинския съвет, се посочва в доклада. 

Сред мотивите за връщане на решението на СОС за ново обсъждане кметът Терзиев посочва нарушение на процедурните правила и нарушение на материалния закон. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
115 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини