В Ямбол властта дарява близо 50 000 лева за пострадалите от пожарите във Воден и Крайново

  • 25 юли 2024 12:57

  • 198
  • 2
В Ямбол властта дарява близо 50 000 лева за пострадалите от пожарите във Воден и Крайново
© Novini.bg/ Canva

Общински съвет – Ямбол гласува на днешното си заседание сума от четиридесет и пет хиляди лева да бъде предоставена в помощ на пострадалите от пожарите в Боляровско. Средствата ще отидат целево за възстановяване домовете на жители на Воден и Крайново, останали без единственото си жилище, коментира пред медии председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков. Парите идват от възнаграждения и осигурителни вноски на съветниците за месец август. Същия жест направи и кметът на общината Валентин Ревански.

Ямболските съветници ще сформират специализирана комисия, която да се запознае на място с най-проблемните случаи във Воден и Крайново. След индивидуална оценка на всяко домакинство, ще вземе решение как да бъдат разпределени средствата . 

„В последните дни бяха събрани доста помощи под формата на дрехи и храни за хората в бедстващо положение. Според нас далеч по-важно е възможно най-бързо тези хора да излязат от фургоните и да се върнат в свои къщи”, коментира председателят на местния парламент в Ямбол.

Комисията от съветници ще прилага индивидуален подход, като целта е да се подпомогнат най-вече хора, които живеят постоянно във Воден или Крайново, които не са загубили вили, например, а единствения си дом, допълни Антон Шиков.

Решението на сесията днес е средствата в размер на 45 000 лева да се осигурят от заплати и осигуровки на съветниците, предвидени за месец август. Тогава Общинският съвет няма да заседава, минаваме в неплатен отпуск, уточни Шиков. Точката мина като част от актуализацията на бюджета на общината за 2024 г.

От пресцентъра на община Ямбол съобщиха, че към тази сума ще бъде добавена и заплатата на кмета Валентин Ревански.  Така общата помощ от местната власт в Ямбол доближава 50 000 лева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
198 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.25 | 15:53

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> bitly.cx/arctik
cska

2024.07.25 | 14:32

1
Сега е ред на всички министри ,зам министри,депутати и области оправители и тяхните заместници и президента и вице президента да дарят по наи малко 2 зплати

Добави коментар

Водещи новини