Министър Петкова: Готвим промени в Закона за обществени поръчки

  • 24 юли 2024 14:16

  • 321
  • 0
Министър Петкова: Готвим промени в Закона за обществени поръчки
© Булфото (архив)

Министерството на финансите подготвя промени в Закона за обществените поръчки. Когато е необходимо закупуването на специализирана техника за предотвратяването на последствията от бедствия и аварии, да се прилага директно договаряне.

Това съобщи на брифинг в Министерския съвет Людмила ПетковаЛюдмила ПетковаЛюдмила Петкова е назначена за вицепремиер и министър на финансите в служебния кабинет с, служебен заместник министър-председател и служебен министър на финансите. Тя увери, че има няколко източници, от които биха могли да бъдат компенсирани пострадалите лица вследствие на пожарите в страната през изминалите няколко дни. „От Агенцията за социално подпомагане 1578 лв., които са за най-спешни разходи. От Фонд „Социално подпомагане“ 2500 лв. за оборудване. От Министерството на земеделието и храните за погинали животни или площи – програма de minimis. За физически лица, регистрирани като земеделски производители, до 25 хил. евро, а за юридически лица до 250 хил. евро“, избори Людмила ПетковаЛюдмила ПетковаЛюдмила Петкова е назначена за вицепремиер и министър на финансите в служебния кабинет с.  

Главчев: Засегнатите от пожарите ще бъдат настанени в хотели, както направихме с украинските бежанци, щом това е някакъв измервател

„За лицата, които нямат жилища, тъй като са погинали в пожарите, ще бъде предоставено настаняване в хотели при същите условия, както е програмата за украинските бежанци“, уточни тя, цитирана от БТА. Исканията за помощи по одобрената днес програма ще бъдат през кметовете на общините, а Министерството на финансите вече е изпратило писма до кметовете с указания, стана известно от думите на служебния вицепремиер и финансов министър. 

Людмила ПетковаЛюдмила ПетковаЛюдмила Петкова е назначена за вицепремиер и министър на финансите в служебния кабинет с допълни също, че необходимите средства са чрез преструктуриране на разходи по централния бюджет. От там са средствата по двете решения на Министерския съвет за предоставяне на ресурс на МВР и на Министерството на отбраната за окомплектоване на летателна техника и поддръжка на противопожарна техника. 

Тя припомни, че е обсъдено с представители на парламентарно представените партии спешното закупуване на специализирана противопожарна техника – автомобили. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
321 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини