Меглена Кунева с коментар за презибирането на Урсула фон дер Лайен

  • 19 юли 2024 09:28

  • 578
  • 0
Меглена Кунева с коментар за презибирането на Урсула фон дер Лайен
© Кадър БНТ

Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е беше избрана за втори мандат като председател на Европейската комисия. Тя спечели с мнозинство, което успя да учуди самата нея. Това ще е мандат насред геополитически бури, насред война, ветрове на промяната вероятно около Вашингтон, все по-сложно място на ЕС в глобалната икономика и процесите по цял свят. Очакванията към новия мандат коментира в "Денят започва" първият български еврокомисар Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

По думите ѝ Фон дер Лайен има репутация на човек, който умее да прави политики, създаде добри връзки с Европейския парламент, което се вижда от резултата при гласуването, не отстъпи от зелената сделка, макар и не докрай осъществени всички идеи, бори се за позициите си по войната в Украйна.

Урсула фон дер Лайен е преизбрана на председател на ЕК

"Тя умее да преговаря с политическите семейства, ще продължи политиката си, каза го в своята реч, но тя умее да се вслушва, няма да отстъпи от нещата, към които е истински ангажирана", отбеляза Кунева.

"Политиката е не само стратегия и не само излагане на идея, политиката е поведение и характер. Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е мисля, че ги има и двете и това помогна (за преизбирането ѝ)", подчерта Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Последвайте канала на

Калина Христова
578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини