Депутатите спасиха от одит Центъра за градска мобилност

  • 05 септември 2012 11:40

  • 687
  • 3
Депутатите спасиха от одит Центъра за градска мобилност
©

Парламентът отхвърли предложението на левицата Сметната палата да извърши одит на "Център за градска мобилност" ЕООД в София. Предлагаше се този одит да бъде за периода от 01.02. 2009 г. до 31.12.2011 г.

Според парламентарната комисия по бюджет и финанси средствата, с които оперира дружеството, не са в голям обем и със значително обществено значение, затова по-целесъобразно би било тази проверка да се извърши от звеното за вътрешен одит в Столична община.

Заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно отбеляза, че няколко месеца управляващите отказват да разгледат предложението за извършване на одит на общинското предприятия. Не може тази кражба на средства, събирани чрез необосновано увеличаване на таксите за паркиране, да продължава под чадъра на общината и сега на мнозинството в парламента, коментира той. Според Миков единственият начин да се обоснове решението за увеличаване на таксите, срещу което софиянци протестират, е прозрачност на финансите на "Центъра за градска мобилност".

Колегата му Петък Курумбашев постави въпроса къде отиват парите на предприятието. Виждате колко метростанции се откриват и към колко от тях има паркинги, отбеляза той. По думите му "дружеството винаги е било касичка на управляващата партия в общината - по време на паркинги и гаражи - на сините, по време на "Центъра за градска мобилност" - на ГЕРБ". Заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов /ГЕРБ/ го репликира, че всички тези въпроси трябва да бъдат отправени към Столична община. Парламентът не е място да отговаря за такси и цени, отбеляза той.

Колегата му Лъчезар Иванов посочи, че към днешна дата са изградени паркоместа за 3500 автомобила - на Цариградско шосе, Ломско шосе и бул. "Черни връх". Това са т. нар. буферни зони, където гражданите могат да паркират, отбеляза той. По думите му пред приключване е ново място за паркиране до стадион "Юнак".

Последвайте канала на

БТА
687 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
MIRO 666

2012.09.05 | 21:02

3
Синя, зелена, пембяна и дявол знае още какви зони ще измислят. Увеличиха цените за паркиране, цените на скобите, на паяка....А ние търпим, мълчим и...плащаме. Детската учителка Фандъкова започна яко да ни изпразва джобовете чрез подвластните й общински фирми и стриктно да изпълнява заповедта на Б.Б.: екстремно да се пълнят партийните каси, наближават избори. Наистина ли някой си е въобразявал,че Гербаджиите ще разрешат Сметната палата да извърши проверка в една от най мафиотските общински фирми? НО, БАЛОНА СЕ НАДУВА, НАДУВА,НАДУВА И...СЕ СПУКВА.
145

2012.09.05 | 21:01

2
Интересно защо неискат проверка от какво гие страх нали управлят прозрачно
Alex

2012.09.05 | 21:01

1
Е то така или иначе ще се разбере какво сте откраднали няма дъго да го криете !

Добави коментар

Водещи новини