Йотова: Емоциите трябва да отстъпят и да се намери пресечна точка между партиите

  • 05 юли 2024 11:31

  • 286
  • 3
Йотова: Емоциите трябва да отстъпят и да се намери пресечна точка между партиите
© Булфото

Все още се надявам, че всички възможности не са изчерпани и ще има редовно правителство, от което имаме много голяма нужда. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Тя присъства на откриването на документална изложба, посветена на 105-годишнината на Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България, в сградата на Държавна агенция „Архиви“, предава БТА. 

Разчитам на разума, на това, че емоциите трябва да отстъпят и да се намери някаква пресечна точка и консенсус между политическите партии, каза още Йотова.

Няколко от парламентарните групи изразиха готовност да получат третия мандат за съставяне на правителство. Парламентарната група на ДПС ще върне веднага втория мандат, след като го получи, каза вчера председателят на Движението Делян Пеевски.

Нека да видим какво ще предложат (партиите, които искат третия мандат - бел.ред.), каза Йотова. Този път да не вървим по пътя на сглобките и задкулисието, на тайните срещи по манастири и в тайни квартири, а честно пред българските избиратели да кажат какво предлагат и с кого смятат да го осъществят, коментира тя. Да не бъдат в тайна имената на експертите, защото засега те са все още доста митични, да видим на кого се възлагат тези големи отговорности и това само по себе си вече е някакъв залог за успех, коментира още Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Борислав Гуцанов: Смятам, че БСП ще получи третия мандат

Възможността да няма редовно правителство расте с всеки изминал ден, затова аз съм длъжен да се съобразявам вече не само с връчване на мандата, но и с това кога да бъдат евентуални предсрочни парламентарни избори, които трябва да се произведат в определен конституционен срок, каза вчера държавният глава Румен Радев.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
286 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Kobi

2024.07.05 | 12:57

1
Тази крепостна шиумкарка да не е станала моля другарката. Вещицата ванга и е казала че ще стане тамплиерка не ставала за другарка повече.
Джинко

2024.07.05 | 16:33

3
Ко речи, ко?

2024.07.05 | 14:50

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини