Радев поздрави българските министерства, които днес отбелязват 145 години от създаването си, и техните служители

  • 05 юли 2024 09:39

  • 170
  • 4
Радев поздрави българските министерства, които днес отбелязват 145 години от създаването си, и техните служители
© Булфото (архив)

Във времена на задълбочаваща се политическа криза, на вътрешни и външни изпитания, повече от всякога е необходимо да си припомняме волята и всеотдайността на поколения наши предци, посветили силите си на изграждането и утвърждаването на българската държава и нейните институции. Това заявява президентът Румен Радев в приветствие до българските министерства, които днес отбелязват 145 години от създаването си.

Първото правителство на Княжество България с министър-председател Тодор Бурмов е назначено с Указ № 1 на княз Александър I Батенберг от 5 юли 1879 г. В приветствието си държавният глава отбелязва, че пред това правителство „тогавашната епоха поставя внушителни исторически задачи - да положи основите на съвременната ни държавност, да създаде предпоставки за единството и бързия напредък на българския народ, да извоюва авторитета на младата ни държава на международната сцена“. На същата дата са учредени първите шест български министерства – на външните работи и изповеданията, на правосъдието, на вътрешните работи, на народното просвещение, на финансите и на войната. „Вече близо век и половина те изпълняват своята важна мисия да утвърждават независимата българска държава, да отстояват интересите на гражданите и достойното място на България в Европа и света“, посочва президентът.

МВР празнува днес

„Днешният ден ни напомня, че ако без институции нищо не е дълготрайно и устойчиво, то без хора нищо не е възможно и постижимо“, заявява още държавният глава като поздравява всички  служители на българските министерства, които днес отбелязват своя празник, изказвайки признателност за техните всеотдайност и професионализъм.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
170 4

Коментари 4

Добави коментар
ПСИХО ЛАЙНЯРА от СЕВЛИЕВО КАТИЛА

2024.07.06 | 12:58

4
ДА НАПОМНИМ ЧЕ, КАТИЛА Е БЕЗОБИДЕН БЕЗРАБОТЕН ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД ЛЕЖАЛ В ЛУДНИЦАТА И ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР. ПАНДИЗЧИИТЕ СА СЕ ГАВРИЛИ СЕКСУАЛНО С ПСИХИЧНО БОЛНИЯ ИЗРОД.
СЕВЕРЕН КРАСНЫМИРОВ

2024.07.05 | 10:29

2
ВИКТОРИЯ МАРТЫНЮК ДА ПОЗДРАВИШ! ТАПАК !
ХРАНИЛКА ЗА

2024.07.05 | 10:31

3
ГОВОРЕЩИ ПУМЯРИ ГОВ НО ЯДИ

2024.07.05 | 09:51

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини