Мошелова, политолог: Съпредседателството на ДПС е било механизъм за възпиране, който в момента обаче не работи

  • 04 юли 2024 12:52

  • 501
  • 1
Мошелова, политолог: Съпредседателството на ДПС е било механизъм за възпиране, който в момента обаче не работи
© Булфото (архив)

Имаме заявка, че Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със ще стане по-активен. Това обясни пред БНР политологът Мила Мошелова.

"Съпредседателството на партията изглеждаше в началото като начин Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на да не е в центъра на вниманието, но въпреки това да има роля. Сега излиза, че е точно обратното – че е било своеобразен механизъм за възпиране, който в момента обаче не работи".

Председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със обяви, че като цяло в групата им има напрежение след вчерашното гласуване на кабинета "Желязков". По думите му единството и силата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с трябва да бъдат запазени, но да се променят принципите на управление, защото едноличното води до тези процеси.

Може би през местните организации ще започне да се сваля доверието в повече хора, прогнозира Мила Мошелова. 

"Опитът показва, че Пеевски не се отказва лесно".

Тя отбеляза в предаването "Преди всички", че "паралелен модел за водене на партийна политика е вреден, защото създава силно усещане за непрозрачност". 

"Виждаме го да се повтаря. Имаме един Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, който не е в парламента, но очевидно дава насоки как да се гласува – вече го чухме заявено в национален ефир. Имаме партия "Величие", която също има паралелен лидер, който не е в НС, но дава съвети. На Слави Трифонов също се отдаваше много електорална тежест, която той не запълни с представителство". 

ГЕРБ е добър пример за партия, в която не чуваме за вътрешен разнобой, отбеляза Мошелова. 

"Но те успяват винаги да поддържат два различни наратива и да говорят на повече от една аудитория. Посланията, които искат да се чуят в публичното пространство, никога не са еднозначни и това работи в тяхна полза". 

Политологът обясни, че предстои да видим какво ще се случи с парламентарната група на ДПС.

"Изведнъж се налага да допуснем хипотезата, че те няма да са втората по големина парламентарно представена политическа сила. Ако групата се разпадне или доверието в нея е силно разклатено, това може да накара Румен Радев да потърси алтернатива на втория мандат".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
501 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КОЛХОЗНАТА СВИ НЯ

2024.07.04 | 13:43

1
С БЪЛГАРСКИТЕ ПУМЯРИ И ЙЕМЕНСКИТЕ МАЙ МУНИ :) СЕ ПРАВАТ НА ОСМАНСКИ ОРЛИ МАЙКАТА ШЕ ВИ ЕВА ИЗРОДИ ОТ ЖИВОТНИ !

Добави коментар

Водещи новини