Промениха Закона за лекарствата в името на пациента

  • 04 септември 2012 18:38

  • 688
  • 2
Промениха Закона за лекарствата в името на пациента
©

Парламентът прие промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, внесен от Министерски съвет, беше приет с 91 гласа „за”, „против” – двама и „въздържал се” – 18.

Промените, предложени от депутата от ПГ на Синята коалиция Ваньо Шарков и група народни представители, бяха отхвърлени от депутатите. Преди законопроектът да бъде гласуван, министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, каза, че мотивите на правителството за промените в този законопроект касаят правилата за лекарствена безопасност.

„С тези промени се налагат значителни промени, касаещи фалшивите лекарствени продукти. Надявам се, че тези промени ще бъдат подкрепени от всички парламентарни групи, защото касаят безопасността на всички български пациенти”, добави министър Атанасова. По думите й създаването на Национален съвет по цени и реимбурсиране цели създаване на централен орган, който да следи, регистрира и актуализира цените на лекарствените продукти и ги сравнява с тези в останалите държави в Европейския съюз. „Само за последната седмица има драстични намаления от 5 до 75% на нови 74 цени на лекарствени продукти”, добави Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Последвайте канала на

688 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Георги Христов

2012.09.04 | 21:15

2
В цял свят медицината е най-важната и престижна професия и е № 1 във всяка държава-защото лекарите поддържат и се грижат за здравният статус на нацията си. Защо само в България - тази професия така жестоко се подценява и принуждава -готови специалисти да напущат страната -поради ниското възнаграждение. Вижте в Турция и Гърция с какви заплати са.........
Христо Атанасов

2012.09.04 | 21:15

1
До тук за лекарствата е много добре. Но какво става със заплатите на лекарите- възможно ли е един учител като работи от 1 до 4 часа на ден да получава заплата 1000 лв. а един лекар в отделение да получава заплата средно по 560 лв. Всички знаем как се става лекар : 6 години медицина плюс 4-5 години за специалност и то по частен път без да се признава за стаж и накрая в чужбина-защо

Добави коментар

Водещи новини