Контрера: След като "оправи" движението на "Патриарха", Терзиев бастиса и проекта за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

  • 03 юли 2024 11:24

  • 454
  • 1
Контрера: След като "оправи" движението на "Патриарха", Терзиев бастиса и проекта за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове
© Булфото (архив)

С гневна позиция във „Фейсбук“ излезе общинският съветник в Столичния общински съвет и заместник-председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Карлос Контрера. Поводът е решението на кмета на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите да за прекратяване на процедурата по провеждане на открит конкурс за проект за „Възстановяване на мемориала на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк при Първа Софийска пехотна дивизия в Балканската война 1912-1913 г., Междусъюзническата война 1913 г. и Първата световна война 1914-1918 г.“

В САЩ ултралибералите събарят паметници на основателите на държавата си, тук техните креатури пречат на възстановяване на паметници, разрушени от предните безродници, гневен е съветникът от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа.

Ето цялата позиция на общинския съветник от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа в СОС Карлос Контрера, публикувана във „Фейсбук“:

След като „оправи“ движението на „Патриарха“, Терзиев бастиса и проекта за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове.

София бележи „епични“ страници от историята си. Кметът отмени конкурса за възстановяване на Мемориала с аргументите, че проектът не се вписвал в околното пространство. Терзиев не е съгласен и със заданието, изработено от държавното дружество за проектиране и планиране. Говори за широко обществено обсъждане, дискусия с участието на архитекти, урбанисти. Това е третият случай на неуспешен конкурс за изграждане на Мемориала във вид, близък до автентичния. Този е регламентиран с решение на СОС точно с цел да не се допуска администрацията да не блокира и шиканира процеса по явни и скрити причини. Това бяха част от мотивите на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа - Българско национално движение, с които общинските съветници от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа внесохме въпросния доклад.  Така или иначе Терзиев трябва да изпълни решението на общинските съветници, сега чакаме да чуем кога и как.

С акта на прекратяването на конкурса Терзиев подкрепи тезата на кресливото малцинство на умно-красивите, които от самото начало бяха против възстановяването на Мемориала. Нещо повече - същите тези активно, явно и скрито пречеха и пречат на идеята.

Потъпкването на българската памет и заличаването на спомена за исторически периоди от живота на българската нация не може да бъде политика. В САЩ ултралибералите събарят паметници на основателите на държавата си, тук техните креатури пречат на възстановяване на паметници, разрушени от предните безродници.

Терзиев застана с този си акт на розово-лилавата страна на историята. Паметникът не се вписвал в околното пространство, разбирате ли... А гей парадът вписва ли се?

Кметът Терзиев прекрати процедурата по възстановяването на Паметника на Първи и Шести пехотни полкове

Сега въпросите са кога и как ще бъде организиран и пуснат конкурса за възстановяване на Мемориала. И Терзиев дължи отговори на цяла България, защото сред имената по плочите фигурират българи, родом от Мизия, Тракия и Македония. И да не се изхлузва кметът с приказки за обществено обсъждане. Той за „Патриарха“ направи ли?

Столична община не е бащиния на тоя и оня, нито е частно владение на розово-лилави понита.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.03 | 12:15

1
Реват като натаковани ГРОБаджиите. Спират им всички далаверки и няма да има за ново Бентли за метресата, а кyPepa?

Добави коментар

Водещи новини