Кристиан Вигенин: Част от проблемите на БСП дойдоха от конфронтацията с президента

  • 28 юни 2024 17:55

  • 1387
  • 5
Кристиан Вигенин: Част от проблемите на БСП дойдоха от конфронтацията с президента
© Кадър: БТВ

Гледаме за партията на първо място. Имаше риск за нея. Нищо драматично не се е случило с оттеглянето на Корнелия Нинова. Партията приема доста спокойно процесите в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Това заяви заместник-председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и избраният за евродепутат Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Опитваме се да консолидираме вътрешно партията и да затворим фронтовете, които бяха отворени през последните години. Ако не вземем спешни мерки негативните процеси ще продължат. Ако не беше толкова слаб изборният ни резултат, сега нямаше да се случват тези процеси. Това бяха поредните избори, в които резултатите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е паднаха, при положение, че бяхме в доста благоприятна позиция“, обясни той.

„Това, от което има нужда БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е спокойствие. Ще подготвим събора на Бузлуджа и след това прекия избор за нов председател“, изтъкна Вигенин.

Атанас Зафиров (БСП): Безвремието в правителството е рай за мафията

По думите му оттеглянето на Нинова е добро решение. „Хората гледат позитивно на тази промяна. Обединението на левите сили го разбираме, че то трябва да е върху политики и ценности. Трябва да съберем левите хора, които са мнозинството в България“, каза още зам.-председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

„Смятаме, че част от проблемите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е дойдоха от конфронтацията с президента. За част от нас тя бе необяснима. Имаше момент, когато отношенията между ръководството на партията и президента бяха на точката на замръзване. Едно е да имаш принципна позиция, но когато прехвърлиш точката на пречупване, изглежда на целенасочена атака. Президентът не бракониерства в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е“, коментира Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Вигенин обяви, че са категорично против идеята за президентска република. Той се аргументира, че концентрацията на много власт става опасна и поясни, че държат на разделението на властите. „Не знаем кой ще е следващият президент и тези правомощия, които искат да му дадат, не знаем как ще бъдат използвани. Преживяваме период, в който хората губят вярва в парламентарната демокрация и има риск от появата на тоталитарни режими“, предупреди той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1387 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
СКАПАНИЯ САЙТ...ИЗПОЛЗВА ПСИХИЧНО БОЛЕН...ТЕРОРИСТ

2024.06.29 | 20:01

5
КАТИЛА СИ Е ПСИХИЧНО БОЛЕН ПЛЪХ, КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ КАСТРИРАН, ЗАЩОТО Е СЛУГА НА ОКУПАТОРА САЩ.

2024.06.28 | 21:12

4
Нали затова изпратиха Нинова там за да съсипе бсп

2024.06.28 | 19:17

3
Сега ли разбрахте.

2024.06.28 | 19:16

2
Не само с президента, а с ГЕРБ

2024.06.28 | 18:19

1
вагинин, най-добре се саморазпуснете.

Добави коментар

Водещи новини