Кабаиванов: Икономиката е гръбнакът на обществото

  • 04 септември 2012 12:08

  • 748
  • 0
Кабаиванов: Икономиката е гръбнакът на обществото
©

Ние сме в края на лятото и трябва да мислим за тежката зима, която предстои за българските граждани и българския бизнес. Особено актуални за СДС през новия политически сезон са цените на петрола и на електроенергията, доходите на българските граждани, как да се справим с безработицата и какво е състоянието на икономиката. Това заяви на пресконференция на партията нейният председател Емил Кабаиванов.

По думите му, от партията очакват обсъжданията на проектобюджета за следващата година. В него ние трябва да видим перо по перо как и какво ще бъде увеличението на заплатите на българите и как ще се разбира бизнесът през 2013 година, защото икономиката е гръбнакът на всичко, категоричен бе Кабаиванов.

Днес на Националния изпълнителен съвет ние взехме решение и изпратихме покани за национални срещи и разговори с партиите от Синята коалиция, а ще продължим срещи и с ЕНП, каза председателят на партията и допълни, че в момента не обмислят възможността за нови коалиции за предстоящите избори. Не сме водили разговори нито с НДСВ, нито с ЛИДЕР, и този въпрос не стои на дневен ред. Ние няма да проявим специално отношение към Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, а ще имаме комуникация с ДСБ, коментира Кабаиванов. По думите му, най-важната задача пред партията е да се утвърди доверието на десните избиратели към СДС.

СДС никога досега през тези три години, през които ГЕРБ са на власт, не е спестявала и няма да спести истините за управлението. Партията няма да отстъпи от принципните си позиции, които досега е отстоявала. Всичко, което сме казали от началото на мандата, стои на дневен ред, включително и за търговете за продажба на земеделски земи, заяви лидерът на Съюза на демократичните сили.

Последвайте канала на

748 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини