Каракачанов: Скопие се държи нагло и арогантно, София трябва да има категорична позиция

  • 27 юни 2024 08:59

  • 512
  • 2
Каракачанов: Скопие се държи нагло и арогантно, София трябва да има категорична позиция
© Булфото (архив)

Скопие се държи нагло и арогантно, София трябва да има категорична позиция спрямо РСМ. Това заяви в "Денят започва" Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността - председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа и бивш министър на отбраната.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1282

"Партията, която спечели ДПМНЕ, начело с Мицковски, който не е особено интелигентен политик, всъщност няма как да даде заден. Буквално при клетвата на президентката тя не спомена конституционното име, не каза "Северна", а само Македония, което направи скандал с Гърция. Без България да е предизвиквала нещо, те започнаха да се карат и с България, заявявайки, че няма да спазват договора с България, че няма да спазят споразумението, което има Македония с ЕС, искат предоговаряне. Само че спрямо Гърция те се държат много меко."

Премиерът на РСМ Мицкоски нарече западната част на България "Пиринска Македония"

"И самият Мицкоски, с много условности, че той не харесва Преспанския договор, но е длъжен да спазва споразуменията, то спрямо България се държи нагло и брутално. Защо? Защото в Скопие политиците отдавна са разбрали, че последните три години България се управлява от политици, които нямат чувство за национална, българска принадлежност, политици, които са готови да предадат българските интереси в темата Македония. Политици, които се ръководят от чужди центрове, чужди посолства, които изпълняват каквото им се каже отвънка.

"Преди 2 г. тогавашният премиер Кирил Петков обясняваше на македонските медии и политици, че ако трябва ще излъжеме нещо българския народ, но трябва да пуснеме Македония. Стана ясно, че шефката на неговия кабинет е изпращала класифицирана информация по имейла на македонски политици. За това нещо няма никакви последствия. Северномакедонците се възползват от политическата нестабилност в България. България трябва да има много ясна и категорична позиция", каза Каракачанов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
512 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.27 | 09:37

2
А пък според мен вас двамата и подобните на вас трябва да ви настанят в една стая в някоя психиатрия, за да могът хората от двете стани на границата най на края да заживеят като братя!
Анонимен

2024.06.27 | 09:15

1
Позицията според парите

Добави коментар

Водещи новини