Дарин Георгиев: Не може да се говори за разцепление в ПГ на "Величие"

  • 23 юни 2024 13:50

  • 2310
  • 1
Дарин Георгиев: Не може да се говори за разцепление в ПГ на "Величие"
© Булфото (архив)

Не може да се говори за разцепление в парламентарната група на "Величие", заяви пред БНР нейният зам.-председател Дарин Георгиев. Според него подкрепата за избора на Анна Александрова от ГЕРБ за председател на комисията за нов парламентарен правилник се дължи на недоразумение:

"Недоразумението дойде оттам, че в залата имаше суматоха през целия ден – постоянни атаки, нападки, най-различни обиди от страна на "Възраждане", и оттам се създаде едно напрежение. Не може да става въпрос за някакви конспирации или за някакви разцепления, просто се създаде една медийна истерия".

"Величие" пред разцепление

Георгиев заяви, че от "Величие" не биха подкрепили правителство с първия и втория мандат, и нямат претенции към евентуален трети. Имат резерви и към предлаганата от "Има такъв народ" формула за експертен кабинет: 

"Внимателно съм изчел Конституцията и никъде не видях да има такова понятие "експертен кабинет". Ако някой може да ми го обясни как се случва това нещо, ще бъда много благодарен. Не мисля, че имаме право на трети мандат, тъй като сме най-малката парламентарна група. Една правителство на малцинство не мисля, че ще може да взема някакви ефективни решения. Има си хора, които да си поемат тази отговорност".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2310 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.23 | 17:33

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини