Дянков: Далеч сме от гръцкия сценарий

  • 25 юни 2011 17:33

  • 1997
  • 8
Дянков: Далеч сме от гръцкия сценарий
© Булфото

Това заяви в интервю за предаването „Директно Карбовски” по Нова тв финансовият министър Симеон Дянков.

Много сме далеч от „гръцкия сценарий”, смята Дянков. Той припомни, че в началото на управлението ГЕРБ не са послушали тези, които са ги съветвали да увеличат дефицита и сега е проличало, че тогава са постъпили правилно.

Той заяви, че заемите на България са 15% от БВП. Държахме фронта, за да излезем от кризата и сега като излизаме от кризата сме на етап да вдигаме социални плащания, минимална работна заплата. Финансовия министър посъветва да се харчи толкова, колкото се получава.

Ако има някаква загадка, то е в това, че спестяванията на българите непрекъснато се увеличават, посочи Дянков. Той заяви, че от неговата заплата 2600 лв. не остава за спестяване, но съпругата му получава неколкократно по-голяма заплата в Световната банка. Моята цяла заплата отива за жилището и храната, съобщи Симеон Дянков и уточни, че за останалото разчита на заплатата на съпругата си.

Винаги съм пътувал в икономическа класа, откак съм министър. Между 5.10 и 5.20 ставам. Около 11.30 си лягам, съобщи Дянков. Почти всеки ден, особено през уикенда се виждам с премиера.

Трудно е, но е страшно интересно. Така Дянков характеризира своята работа. Дори и в добри времена финансовите министри не са долюбвани, това го знам от работата си в Световната банка.

Ние сме държавата в Европа с най-голям брой почивни дни, посочи Дянков. По отношение на трудолюбивостта на българите той коментира, че дори и в неговото министерство подчинените му идват след него на работа.

Дянков се съгласи, че въпреки съкращението на администрацията, тя все още е мудна и тромава и подчерта, че вече има таван за броя на държавата.

В самото начало трима министри – аз, Плевнелиев и Вежди Рашидов имахме активи за над 1 милион, не мисля, че някой от колегите е забогатял като министър, посочи финансовият министър.

По отношение на идеята Борисов президент, Дянков – премиер, финансовия министър коментира, че такъв вариант не е обсъждан. Но, ако премиерът реши, Дянков не изключи такъв вариант.

Последвайте канала на

1997 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ВВВ

2011.09.11 | 17:21

8
горкиият министър -ще му пратя помощ след изборите! като финансов експерт да ми обясни как от св. банка с голяма заплата се става министър за 2500 лв!!!!!!!!!!!????
Александър

2011.09.11 | 17:21

7
Според мен сме много много близо, само да опукат и останалите 4 млрд. лв от резерва и ще се чуе :)
Хахаха

2011.09.11 | 17:20

6
А Гърците се успокояват;Далече сме Българския сценарий.
:-(

2011.06.26 | 15:11

5
А бе тоя Дянков кви ги говори врели некипели, верно напълно се е сдухал -Финансовия министър посъветва да се харчи толкова, колкото се получава- МИ ТО ПО МАЛКО И ДА ИСКАШ НЕ МОЖЕШ ДА ПОХАРЧИШ -спестяванията на българите непрекъснато се увеличават, посочи Дянков. Той заяви, че от неговата заплата 2600 лв. не остава за спестяване- СМЯТАЙ БРАТ, ЩОМ НЕ МУ ОСТАВА ОТ 2600 ЛВ ДА СКАТАЕ НЕЩО, КВИ ЗАПЛАТИ ВЗЕМАМЕ НИЕ ЧЕ ДА РАСТАТ НАШИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ :)))) - Моята цяла заплата отива за жилището и храната, съобщи Симеон Дянков и уточни, че за останалото разчита на заплатата на съпругата си- МОИТЕ 300 ЛВ НА МЕСЕЦ СЪЩО ОТИВАТ ВСИЧКИТЕ ЗА ЖИЛИЩЕТО И ХРАНАТА, АМА ДАЛИ ДА НЕ СИ ВЗЕМА СЪПРУГА КАТО НЕГОВАТА, ЧЕ ДА ДОПЛАТИ ОСТАНАЛОТО :/ -Почти всеки ден, особено през уикенда се виждам с премиера- СИГУРНО НА ПО ЧАШКА....,А И ДА ОБСЪДЯТ НЕКОИ НЕЩА - По отношение на трудолюбивостта на българите той коментира, че дори и в неговото министерство подчинените му идват след него на работа - МИ АКО НЕ ГО Е СРАМ, ДА ИДВА ПО-КЪСНО НА РАБОТА( КАТО ТЕХЕН НАЧАЛНИК) -Дянков се съгласи, че въпреки съкращението на администрацията, тя все още е мудна и тромава и подчерта, че вече има таван за броя на държавата - МИ ЩО НЕ СЪКРАТИ И ОСТАНАЛИТЕ, МОЖЕ ПА ДА ТРЪГНЕ НАЙ-СЕТНЕ -не мисля, че някой от колегите е забогатял като министър, посочи финансовият министър - БЕДНИЧКИТЕ МИНИСТРИ, МИ ДА ВЗЕМАТ ДА СИ СПРЕТНАТ ЕДИН ФОНД СОЦИАЛНО МИНИСТЕРСКО ПОДПОМАГАНЕ -И да, далече сме от гръцкия сценарий, щото гърците, колкото и да са зле, пак са далеч пред нас 650 евро (1267 лв) минимална работна заплата, при равни цени на пазара
статистиката е манипулация, драги

2011.06.26 | 14:02

2
според скорошно проучване българите имат по банките 28 милиарда лева. Уха, а? Да, ама 2/3 от тези пари се държели от 5% (!) от домакинствата! Схващаш ли? Тоест, 18 милиарда са разпределени у всяко 20-то домакинство, а останалите 10-на милиарда у 95%. Сега ясно ли ти за какво става дума. България е бананова република - има 5% много богати и 95% - бедни! Баш като в Третия свят. Но като ги сложиш в общия кюп, да - излиза, както казва Дянков! Което е манипулация.

2011.06.26 | 15:11

4
Тоя усеща ли се как се насира? Сам казва, че със заплата от 2600 лв не му остава да спести нищо, народа, със средна заплата около 600 лв., уселичава спестяванията си??? Тоя трябва да си изяде дипломата и след това да се застреля. И в отговор на #6 - ами това е като в оня виц - ние ядем свинско със зеле - само че едни (5%) ядат свинското, а останалите (95%) ядат зелето.
Колио

2011.06.26 | 14:02

3
Имате правописна грешка е "Дянаков"
избирател

2011.06.26 | 14:01

1
На приказките на Дянков и Т.Младенов-могат само да им повярват децата от Детската градина и останалата част от наивните и глупави симпатизанти.Те са много-добре и доволни от това,че действително ние българите за разлика от гърците сме много заспал народ.Също така добро е хорото на ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ които към 600 000 бройки-от нашите данъци си формират заплатите и още един държавата им поема и плаща осигуровките,какво ще се получи ако те сами започнат да си плащат осигуровките ?

Добави коментар

Водещи новини