Председателят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук поздрави Рая Назарян

  • 21 юни 2024 17:00

  • 524
  • 3
Председателят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук поздрави Рая Назарян
© НС

Председателят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук поздрави Рая НазарянРая НазарянРая Назарян е родена на 16 септември 1985 г. в град Варна. Тя е по повод избирането й за председател на 50-ото Народно събрание и изрази надежда отличното сътрудничество между парламентите на двете страни да продължи да се развива и задълбочава. Председателят на украинския парламент е първият председател на парламент на друга държава, който поздрави лично новия председател на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на НС.

Във видеоконферентния разговор Руслан Стефанчук отбеляза признателността на украинския народ за непоколебимата подкрепа на България не само за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, но и за интеграцията на страната в ЕС. Ценим високо всичко, което българският парламент направи за Украйна, добави той.  

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН: Рая Назарян е новият председател на Народното събрание

Ние подкрепяме Украйна в нейната справедлива кауза да отстоява  правото си да избира своите собствени гаранции за сигурност и път на развитие, подчерта Рая НазарянРая НазарянРая Назарян е родена на 16 септември 1985 г. в град Варна. Тя е. Тя посочи, че България е сред най-силните и активни поддръжници на евроатлантическата интеграция на Украйна. Очакваме с нетърпение първата Междуправителствена конференция с Украйна, която ще се проведе през следващата седмица и ще постави началото на преговорите за присъединяване към ЕС, отбеляза председателят на парламента. Рая НазарянРая НазарянРая Назарян е родена на 16 септември 1985 г. в град Варна. Тя е изрази готовността на българските парламентаристи да споделят своя опит от процеса на европейска интеграция и поздрави Украйна за значителния напредък в изпълнението на ключови реформи - впечатляващо постижение на фона на продължаващата пълномащабна военна агресия на Русия.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
524 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.21 | 20:17

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Ники

2024.06.21 | 17:28

2
Жалка картинка...
тиквата

2024.06.21 | 17:05

1
ужас сигорно иска да я ч ука

Добави коментар

Водещи новини