Гуцанов: Президентът трябва да представлява България на Срещата на върха на НАТО

  • 21 юни 2024 10:52

  • 977
  • 10
Гуцанов: Президентът трябва да представлява България на Срещата на върха на НАТО
© Pixabay

Внасяме в Народното събрание пет законопроекта и две предложения. Двете предложения са свързани с неизпращане на жива сила въоръжени сили под каквато и да е форма в конфликта в Украйна. Това обяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Борислав Гуцанов, предаде репортер на Novini.bg.

Категорични сме, че по никакъв повод България не трябва да изпраща военнослужещи в този конфликт. Второто е изпращаните на Украйна наши оръжия да не бъдат използвани на територията на Русия, добави той.

Първият от петте законопроекта е свързан с лекарствата – ДДС за лекарствата да бъде 9%, тъй като в България лекарствените проекти са едни от най-скъпите. Не е нормално българите да ходят в Турция да си купуват лекарства при положение, че имаме толкова фабрики за производство на лекарства. Трябва да се направи всичко възможно за намаляване на цените на лекарствата и лекарствените продукти в България. Днес внасяме също закона за доброволчеството, закона за предучилищното и училищното образование, а именно един учебник по един предмет, закона за освобождаване от данъци до 26-годишна възраст, за да може да направим стимул за борба с демографската катастрофа, а също и закона, свързан с майчинските, увеличаването на парите за първо, второ и трето дете, заяви Гуцанов.

Попитан на каква е позиция са били от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на председателския съвет в парламента тази сутрин по повод това кой трябва да представлява България на срещата на върха на НАТО във Вашингтон – президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на или служебният премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, социалистът посочи: "Президентът трябва да представлява България на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Първо, президентът е главнокомандващият, второ, той е избран пряко от целия народ. Освен това, сегашното правителство е служебно правителство с изтичащ мандат. Считаме, че институцията, която трябва да представлява България, е президентската институция".

Главчев пита НС кой да представлява България на Срещата на върха на НАТО

В отговор на въпрос има ли затопляне на отношенията между БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и президента Радев, председателят на ПГ на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" коментира: "В изявление в лично качество пределно ясно съм казвал, че трябва да се обърнем към всички хора в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, които по някакъв начин са били обидени вътре в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и към тези, които се откъснаха от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и направиха определени проекти, така че да има силна левица, силна БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, силно ляво пространство. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е партията, която може да направи това обединение. България има нужда от силна БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Ние съзнаваме това и казахме, че е нормално да бъдат нормализирани отношенията с всички институции, като президентската институция, които бяха издигнати от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и подкрепени от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е".

Попитан дали в парламентарната група на ПГ на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" са единни в позицията, че няма да подкрепят кабинет с първия мандат, Борислав Гуцанов отбеляза: "Не знам защо са тези спекулации. Има решения на органите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и те са задължителни за спазване от парламентарната група, тя е функция на тези органи. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е сме на 130 г., защото много ясно спазваме устава и правилата на партията".

В отговор на въпрос дали от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е биха подкрепили експертен кабинет на Има такъв народ с третия мандат, ако мандатът отиде при тях, Гуцанов заяви: "Дайте да стигнем до третия мандат, ако има трети мандат, при кого ще отиде. Ние ще съберем Националния съвет – нашият орган, който взема тези решения".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
977 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2024.06.21 | 13:59

10
Червени предатели продажници. Не вие решавате. Вече сте в миманса. А следващия път под чертата.

2024.06.21 | 13:48

9
ДА ПОСЕТИМ ФЕСТИВАЛА "НОВО НАЧАЛО" В ИСТОРИЧЕСКИЯ ПАРК НА 22 ЮНИ 2024г. ДА СЕ ОБЕДИНИМ БЪЛГАРИ!

2024.06.21 | 13:33

8
Сърцата ни туптят от радост за победата на ПП Величие!
Никога вече ГЕРБ

2024.06.21 | 12:56

7
Президентът е легитимният представител на България на срещата на НАТО.

2024.06.21 | 12:32

6
Браво на Румен Радев! Нашето място е с братска Русия.
кремълски, канален плъх Радев

2024.06.21 | 12:19

5
руския жополизач Крадев пак ще наръси поредните простотии и руски опорки и ще ни изложи пред партньорите. Мен ако питате - зеления чорап не трябва въобще да се среща с чужденци.
Президента за нищо не го бива

2024.06.21 | 11:53

4
Гуцанов: Президентът трябва да представлява България на Срещата на върха на НАТО НЕ ПОЗНАВАШ КОНСТИТУЦИЯТА. Мин. председателя и външния министър са лицаета които трябва да бъдат и вземат активно участие на срещата на НАТО. Президента да си направи фотосесия на НУДИ плаж.Лицеви опори, коремното на лост и т. н.
кириленко

2024.06.21 | 11:50

3
Тоя дърт комуняга да не дава съвети.Още малко ако слушаме него и Радев,да излезем от НАТО и Путин да разположи ядрено оръжие на Балканите.
Диди

2024.06.21 | 11:25

2
Радев няма място там.
Анонимен

2024.06.21 | 11:02

1
Ами да

Добави коментар

Водещи новини