Ангел Найденов за ядрените оръжия на НАТО: Над 9500 са в готовност за привеждане към използване, от тях 1/3 са в готовност за директно използване

  • 17 юни 2024 17:42

  • 2236
  • 7
Ангел Найденов за ядрените оръжия на НАТО: Над 9500 са в готовност за привеждане към използване, от тях 1/3 са в готовност за директно използване
© Кадър: Нова телевизия

Ролята на министъра на отбраната е важна, особено в период на кризи и водещи се войни. Тя придобива особена видимост, както по отношение на вътрешнополитическите, така и в геополитическите процеси. Един министър на отбраната разполага с огромен финансов ресурс – освен за отбрана, за военно разузнаване, за военни аташета, по отношение на ангажиментите, които има в рамките на НАТО и Съвета на министрите на отбраната. Явно ръководството на ГЕРБ е осъзнало важността и необходимостта да разполага с този ресурс. Това заяви бившият министър на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен в предаването „Денят на живо” по Нова нюз.

Една от солидните позиции е тази на финансовия министър. Фактът, че ръководството на ГЕРБ се насочва към фигурите на министър-председателя, външния министър и този на отбраната показва, че се търси влияние пред вътрешнополитическите партньори, обясни той.

По повод дискусията за връщане на наборната военна служба, Найденов заяви: „Не съм привърженик в този момент към възстановяването на задължителната наборната военна служба. Преди да се върнем към тази дискусия, трябва да сме изчерпили всички възможности, които имаме с оглед на решения, свързани с това да бъде повишена привлекателността, престижа и конкурентоспособността на военната служба. Това са въпроси, свързани с модернизацията на Българската армия, със статута на военнослужещите, със социалния пакет, с условията в казармите и развитието на жилищния фонд, поясни той. Аз съм привърженик на разширяването на началната военна подготовка за младежите в средните училища или университетите. Същевременно трябва да се води тази дискусия и вероятно тя се води в МО, за задължителна военна подготовка на част от служителите в сектора за сигурност на страната (служителите в МВР, структурите от националната сигурност, съдебната охрана).

НАТО обсъжда поставянето на ядрени оръжия в готовност

В България през последните 15 години няма наборна военна служба, посочи бившият министър на отбраната.

Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен коментира и заявката на НАТО за оперативния ядрен арсенал. "Имаме ескалация на напрежението и противопоствянето между страните с ядрен арсенал. Става дума за разполагането на повече оръжия на територията на страните-членки. Ние като страна-членка на НАТО присъстваме в групата за ядрено планиране. От целия ядрен арсенал, с който разполагат страните, притежаващи ядрени оръжия, малко над 9500 са в готовност за привеждане към използване. От тях малко над 1/3 са в готовност за директно използване. Очевидно става въпрос за увеличаване на броя на ядрени бойни глави, с които разполага НАТО. Решението за разполагане на територията на страната, трябва да е парламентът. Аз не допускам, че ние сме страна, на чиято територия ще бъде разположено ядрено оръжие", обясни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2236 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ЛАЙ НО ЦИ ГАНСКО

2024.06.17 | 21:50

7
КЪДЕ СИ СПЕЦИАЛИЗИРАЛ ЯДРЕНА ФИЗИКА
БЪЛГАРСКИ ЛАЙ НО ЯД

2024.06.17 | 21:48

6
КОЛКО Е ГОДНОСТА НА ЯДРЕНИТЕ БОМБИ НАЛИ СИ СПЕЦИАЛИСТ ДЪРВЕН

2024.06.17 | 20:04

5
Тоя кретен "не допускал" ? Кой ще ни пита бе , копук ? И кой ще ти каже ! НИКОЙ ! Ще разберем , когато РУСИЯ ни изгори заради ш,ибанота НАТО !

2024.06.17 | 19:34

4
И това трябва да ни радва ли?

2024.06.17 | 18:25

3
върви в руссия да се биеш с Украйна. Стиска ли ти? х върви бе, върви, Ще ти дават и дрога за к урЯж.
ДАЙТЕ ОТГОВОР

2024.06.17 | 18:21

2
Ангел Найденов за ядрените оръжия на НАТО: Над 9500 са в готовност за привеждане към използване, от тях 1/3 са в готовност за директно използване ПОВДИГАМ ЯСЕН, ТОЧЕН ВЪПРОС: ПРОТИВОАТОМНИТЕ СКРИВАЛИЩА В БЪЛГАРИЯ ПРИВЕДЕНИ ЛИ СА В ГОТОВНОСТ В СЛУЧАЙ НА БЕЗУМИЕ ДА НИ ПРИЮТИ И СПАСИ З А ИЗЕСТНО ВЕРМЕ?

2024.06.17 | 18:05

1
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ!

Добави коментар

Водещи новини