Вицепрезидентът ще открие Генералната асамблея на Европейската лига за икономическо сътрудничество в София

  • 17 юни 2024 06:38

  • 355
  • 1
Вицепрезидентът ще открие Генералната асамблея на Европейската лига за икономическо сътрудничество в София
© Булфото (архив)

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще открие Генералната асамблея на Европейската лига за икономическо сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на президентството. 

Форумът се провежда под патронажа на вицепрезидента и ще бъде открит с международната конференция „Бъдещето на еврото и бъдещето на България в еврозоната”. Във форума ще се включат президентите на националните комитети на страните, част от организацията, както и представители на институции и на финансовия сектор.

Европейската лига за икономическо сътрудничество е създадена през 1946 г. със статут на официален консултативен член на Съвета на Европа, както и на Икономическата комисия на ООН за Европа. Със своите експертни анализи и доклади лигата има активна роля при формирането на европейските политики, добавиха от „Дондуков" 2.

Илияна Йотова беше гост на представянето на книгата „Македония в карикатури – Александър Божинов“

На 12 април т.г. служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова, изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис и европейският комисар по икономика Паоло Джентилони подписаха в Люксембург Споразумение за партньорство между ЕК и България за организиране на информационни и комуникационни кампании относно въвеждането на еврото в страната. Документът предвижда координиране на усилията на българските и европейските власти с цел повишаване на обществената информираност за функционирането на Икономическия и паричен съюз, както и да се подпомогне плавната смяна на лева с евро.

Последвайте канала на

Калина Христова
355 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.17 | 07:02

1
Време е за НОВА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ "ЕДИННА БЪЛГАРИЯ" с ПРОСЛАВЯНСКА РУСКО - ИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКО - БАЛКАНСКА ОРИЕНТИРАНОСТ без Лица от последните 35г. (СДС - ДПС и подобразните им, всички членове на БКП предали БКП и преминали на страната на САЩ - НАТО), която ПУБЛИЧНО НА ГЛАС, ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ ПО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, ОЧИ В ОЧИ с избирателите ЗАЯВИ ПРОГРАМАТА СИ ЗАПОЧВАЩА с 3 - три БАЗООБРАЗУВАЩИ ТОЧКИ: 1. ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО! 2. ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС! 3. ЧЛЕНСТВО В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ и БРИКС! НА ГЛАС ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ, ОЧИ В ОЧИ, ПРЕДАВАНО ПО ВСИЧКИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ И ПО-СВЕТА. ЗА ТАКАВА ПАРТИЯ С ТАКАВА ПРОГРАМА НА ГЛАС ЗАЯВЕНА И ПОДПИСАНА ПРЕД СВЕТА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕГЛАСУВАЩИ! Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС АНТИРУСКИ метежници от 90-те и подобразните им късни МЕЛЕЗИ ГЕРБ СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС! Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Сърбия се разграничават от ЕС и НАТО и правят СЪЮЗ партньор на БРИКС! КЪМ НЕГО ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ още БЮРМ....ЧЕРНА ГОРА....! АЗЕРБАЙДЖАН, ГРУЗИЯ, ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ ще влязат в БРИКС! ПРИДНЕСТРОВИЕ и ГАГАУЗИЯ излизат от МОЛДОВА! САЩ и ЗАПАДА НАПУСНАХА АФРИКА, МАЛА АЗИЯ и ЧЕРВЕНО МОРЕ! СУЕЦА е КАНАЛ НА БРИКС! БРАТСКА КУБА, НИКАРАГУА и ВЕНЕЦУЕЛА РАЗВРЪЩАТ с РУСИЯ БАЗИ в КАРИБСКО МОРЕ! МЕКСИКО Е СЪЮЗНИК на КИТАЙ и БРИКС! СЕВЕРНА КОРЕЯ и ВИЕТНАМ са СЪЮЗНИЦИ на РУСИЯ, КИТАЙ и БРИКС! ХОНГ - КОНГ се върна в КИТАЙ, сега и ТАЙВАН се връща в КИТАЙ! АЛЯСКА и тя ще се върне в РУСИЯ! АСЕАН са партньори по БРИКС! НЕФТ ВЕЧЕ САМО ЗА РУБЛИ И ЮАНИ!

Добави коментар

Водещи новини