Министър Мундров: Динамиката на новите технологии изисква повишаване на дигиталните умения

  • 14 юни 2024 12:27

  • 225
  • 0
Министър Мундров: Динамиката на новите технологии изисква повишаване на дигиталните умения
© МЕУ

Динамичното развитие на новите технологии изисква повишаване на цифровите умения. Само по този начин ще може да се постигне и дигиталната трансформация към която се стремим. Това заяви министърът на електронното управление Валентин МундровВалентин МундровВалентин Мундров е назначен за министър на електронното управление в служебния кабинет с по време на Втората международна конференция за технологии и иновации в Югоизточна Европа.

Организатор на събитието, което се проведе в Солун, вчера, е Международният център за цифрова трансформация и цифрови умения на Cisco под егидата на Министерството на здравеопазването и на Министерството на цифровото управление на Гърция, съобщават от пресцентъра на МЕУ.

„Необходима е промяна в мисленето от хартия към електронно, като това може да стане единствено чрез нарастване на дигиталните компетенции“, добави още българският министър на електронното управление. Валентин МундровВалентин МундровВалентин Мундров е назначен за министър на електронното управление в служебния кабинет с отбеляза, че страната ни работи по няколко програми и инициативи за преодоляване на този „недостиг на цифрови умения“.

„България поставя силен акцент върху мерките, насочени към цифровата трансформация на училищното образование, включително на професионалното образование и обучение“, каза в допълнение той.

В рамките на форума бе представено постигнатото до момента в електронното  здравеопазване и плановете на страната ни за по-нататъшно развитие в тази област.

Като участие в дискусията по темата взеха също заместник-министърът на здравеопазването Петко Стефановски и експерти от „Информационно обслужване“ АД, участващи в процеса на развитие на Националната здравноинформационна система.

Министър Мундров: Направихме всичко необходимо, за да осигурим прозрачност при удостоверяването на машините за гласуване

По време на посещението си в южната ни съседка министър Валентин МундровВалентин МундровВалентин Мундров е назначен за министър на електронното управление в служебния кабинет с проведе двустранна среща със своя колега министърът на цифровото управление на Гърция Димитрис Папастериу.

Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество не само в сферата на електронното здравеопазване, но и по отношение на изпълнението на основните цели на цифровата трансформация – дигиталните умения, цифровизацията на бизнеса и публичното управление, новите технологии.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини