Знакови лица от ПП-ДБ аут от парламента

  • 12 юни 2024 14:07

  • 10730
  • 28
Знакови лица от ПП-ДБ аут от парламента
© Булфото

Знакови лица от редиците на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ПП-ДБ) няма да намерят място в бъдещото Народно събрание. Според разпределението на мандатите по райони ПП-ДБ нямат нито едно депутатско място от Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Разград, Силистра, Смолян, Търговище и Ямбол.

Сред имената са Ивайло Мирчев, който в момента временно ще е лидер на „Да,България“, вместо Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Мирчев бе водач на листата на ПП-ДБ в Добрич. Той фигурира на 32-ро място в листата на формацията и в 23-ти район в столицата, но оттам обединението ще има 7 мандата. Тук той има едва 838 преференции и не може да пренареди листата, за да избута останалите, защото за това са нужни 3880 лични гласа.

Същата съдба има и Настимир Ананиев, който е едва 8-и в 23-ти МИР в София. Извън НС остава и Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в, която водеше в Търговище. Няма да е депутат и Мирослав Иванов, който бе начело в Ямбол.

Същата съдба има и Михал Камбарев, който бе първи в Смолян. С парламента се разминават Искрен Арабаджиев от Ловеч и Ванина Вецина в Монтана. С един мандат по-малко имат ПП-ДБ в Перник. Този път вместо двама вкарват в НС един човек. Водач на листата там е Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Той обаче е начело и в 23-ти МИР в София, откъдето най-вероятно ще предпочете да влезе в НС. Това ще остави вратите за парламента отворени и за Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, който е втори в Перник.

От Стара Загора в НС от редиците на ПП-ДБ ще влезе само Радослав Рибарски. Така бившият правосъден министър Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в също остава извън НС, защото той е втори в листата. По традиция преференциите разместват листите на ПП-ДБ почти на всички избори, дори и минимално. Така например Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има от седми в 23-ти район става втори, защото е получил 7496 лични гласа. В 25-и МИР пък Елисавета Белобрадова се издига от пето на второ място с 2441 преференции. Това обаче й гарантира вход в НС, защото в този район ПП-ДБ имат само 4 мандата. С 2407 преференции в Пловдив-град Манол Пейков се придвижва до втората позиция.

Делян Пеевски: Призовавам всички евроатлантически лидери да започнем разговор за бъдещето на България

Изненадата на тези избори - „Величие“, печелят 13 места в парламента. Сред градовете, откъдето ще вкарат по един депутат, са Бургас, Варна, Велико Търново, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Пловдив, Смолян, трите столични района и Стара Загора. Етиен Леви, който водеше формацията в 23-ти МИР ще стане депутат от София. На свой ред председателят на „Величие“ Николай Марков ще може да избира откъде да влезе – от Пловдив или 25-и МИР в столицата. Бившият кадър на ИТН Виктория Василева, която сега се яви на вота от името на „Величие“, се размина с НС.

На свой ред ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с има пълна доминация в Кърджали и този път взима всички пет мандата. Досега петият мандат се въртеше на рулетка сред останалите формации в региона. Водач на листата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в региона бе лидерът на движението Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Той обаче е начело и в Благоевград, откъдето ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с вкарва 3-ма души в НС. Преференцията е сработила при ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в София-област, като шестият в листата Жулиен Стоянов се нарежда втори със 701 гласа. В Смолян преференция е реализирала третият Николай Юруков, който измества втория Анджей Джандев.

Всичко това означава, че Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на няма да може да влезе в НС от Кърджали, но ще направи това от Пловдив-област, където бе начело. Иначе председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г спечели лидерската битка по преференции в 25-и МИР. Той има 5750 лични гласа, докато Христо Петров–Ицо Хaзарта от ПП-ДБ е с 5279 преференции, пише Телеграф. Далеч зад тях са лидерът на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председателКостадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика с 3917 и председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за с 1211. На свой ред Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в от ИТН има 2257.

Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на също води по преференции съпредседателя на ПП Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на в Хасково. Първият има 1952 гласа за себе си, а вторият – 1164. Иначе Георги Станков от листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в града отново е първи по преференции – има 6643 гласа. В Благоевград отново Стефан Апостолов пренареди листата и от 22-ри стана втори, защото получи 6838 гласа.  Христина Георгиева пренарежда листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в Перник и от осмо място се изкачва на второ с 2638 гласа.

Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на води по преференции пред основния си опонент за Европейския парламент Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са от „Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ПП-ДБ). Желязков е получил близо 64 000 лични гласа. На свой ред за Минчев са отбелязани около 43 000 предпочитания.

Това прави разлика от около 21 000 гласа в полза на Желязков. Докато Минчев е водач на листата на ПП-ДБ само за евродепутати, Желязков е начело на тази на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и за Народно събрание от Благоевград. Той вече обяви, че ще се откаже от мястото си в европарламента, което означава, че от името на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за Брюксел ще заминат Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега., Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна, Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по, Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) и Иван Лазаров. И докато в листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на няма размествания заради преференциите, такива има в тази на ПП-ДБ. Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и се нарежда втори с над 36 000 гласа, а Христо Петров-Ицо Хaзарта става трети с малко над 25 000. 

Росен Желязков се отказва от мястото си в ЕП, остава депутат у нас

Така те изместват Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава и Стефан Тафров. Иначе останалите водачи на листи за ЕП имат далеч по-малко преференции. Ивайло Вълчев от ИТН е получил над 37 000 лични гласа. Станислав Стоянов от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ е с близо 29 000 преференции на негово име. На крачка след него е социалистът Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, с малко над 25 000 гласа. По традиция в редиците на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не гласуват с преференции, затова и водачът им – Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със, има близо 10 000 лични гласа.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
10730 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
Дарина

2024.06.16 | 18:49

28
На следващите избори цялата им псевдо коалиция ще бъде вън от парламента.
Петър

2024.06.14 | 07:14

27
Колко пък да са знакови?!
Петър

2024.06.14 | 07:13

26
Колко пък да са знакови?!
Петър

2024.06.14 | 07:13

25
Колко пък да са знакови?!
Секирето

2024.06.13 | 11:32

24
еее, така, няма вечни с тези избори - всяка година

2024.06.12 | 17:34

18
Поздравявам Всички Българи с ДЕНЯТ НА РУСИЯ 12 ЮНИ

2024.06.12 | 22:43

23
Слава на Русия!!!!!!!!!!! Честит празник,братя!!!!!!!!!!

2024.06.12 | 17:43

21
Да го духат руснаците

2024.06.12 | 17:38

19
САМО РУСИЯ и БРИКС!

2024.06.12 | 17:43

22
Европа се превръща в кен,еф.Русия е нашето спасение.

2024.06.12 | 17:42

20
Педалите от Подмяната се наядоха се едни кинти КЕШ за какво им е да са в парламента повече

2024.06.12 | 15:15

5
Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС и подобразните им АНТИРУСКИ метежници от 90-те г. СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС!

2024.06.12 | 17:22

17
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ!

2024.06.12 | 16:10

9
нашето място е завинаги с братска Русия!

2024.06.12 | 16:08

8
Браво нека поемат нещата нови хора
Лена на Киро и Миро

2024.06.12 | 16:51

14
..............извън НС остават и Настимир Ананиев, който е едва 8-и в 23-ти МИР в София. Извън НС остава и Антоанета Цонева, която водеше в Търговище. Няма да е депутат и Мирослав Иванов, който бе начело в Ямбол.................Въх, ми сега - рогоносеца как ще храни общото им чааве на Лена с Киро. И за какво се прави толкова време на съпруг на Лена Мустака - за да му се смеят хората на позора.

2024.06.12 | 16:54

16
Ами Насти ОНАНИЕВ - ще трябва да си търси другаде, партия, фикуси и евтини кюфтаци. Мъъъка.

2024.06.12 | 16:52

15
Ами баба Цона - тя какво ще прави - дърта, смрадлива, рошава вещица. Никой не я иска вече.

Добави коментар

Водещи новини