Полицаят, прострелял момче, бил с над 20 години опит в системата на МВР

  • 08 юни 2024 09:10

  • 1633
  • 18
© Кадър - Нова телевизия

Полицаят, прострелял 19-годишен младеж в Плевен, е произвел изстрелите с личното си оръжие. Общо четирима служители на реда са били в необозначения автомобил, засякъл се с колата, в която пътували петима млади мъже. Версиите на двете страни се различавали, но е ясно едно - до инцидента се е стигнало след засичане на двете коли.

„Лично не успях да разговарям с полицая. Това е изключително неприятен инцидент, при който станахме свидетели на непрофесионален подход от страна на полицейския служител. Хубавото е, че момчето е живо и е извън опасност за живота”, коментира в студиото на „Събуди се” ст. комисар Атанас Илков, директор на ГД „Национална полиция”.

Той обясни, че не е цел обясненията на полицая, а че самата ситуация възниква при спиране на автомобил от страна на служителите на реда в късните часове на деня. „По данни на служителя той слиза и се представя, но момчетата казват, че не са възприели неговите разпрореждания и указания. Колата е била цивилна, той не е бил с униформа, но по негови думи е показал служебната си карта. В този ден е бил на работа, но това не му дава право да извършва действия, които са в хипотезите на превишаване на полицейските правомощия”, каза още  ст. комисар Илков.

Полицаят, ранил момче в Плевен, стрелял с лично оръжие

По негови думи оръжието на полицаят е било негово собствено и законно притежавано, а в хода на проверката ще стане ясно дали и останалите трима служители на реда, ще се търси отговорност. „Служителят, произвел изстрела, е с над 20 години стаж в системата. Над 20 пъти е награждаван, като има много дребни пропуски в неговата работа” , каза още ст. Комисар Илков.

Директорът на ГД „Национална полиция” коментира и темата с купения вот. „Подготовката и произвеждането на избори, гарантира обществен ред, това е сериозно изпитание за МВР. Имаме създадена много добра организация, проведоха се много срещи, има обособени междуведомствени звена, които работя по тази тема. Своевременно е реагирано на всеки сигнал, който е подаден”, добави ст. комисар Илков. Той обясни, че има спад в получените сигнали за купени гласове, спрямо 2023 г.

Последвайте канала на

Калина Христова
1633 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Ха

2024.06.09 | 22:49

18
А това толкова добро момченце дето толкова го жалбите защо не е спряло на полицейските знаци
Искам нашите ченгетеа да са като американските

2024.06.08 | 18:56

16
В ТЪМНА , НЕПРОГЛЕДНА СТАЯ ТЪРСИТЕ ДА УБИЕТА КОМАР. публикувайте за обществеността правилника КОГА ЕДИН ПОЛИЦАЙ, дори и цивилен може да стреля срещу престъпници, за да няма спорове. И ОЩЕ НЕЩО: кога на полицаите ще раздавате кафеварка с кафе и чашка, а може и парче торта и с това да стопират престъпниците, като им предлагат услугите си. полицаят трябва да бъде строг, авторитетен със значка и боди камера, престъпникът да замръзва на място при заповед команда СПРИ и да подмокри чатала си. ТАКИВА СА АМЕРИКАНСКИТЕ ПОЛИЦАИ. Искам нашите ченгетеа да са като американските
Искам нашите ченгетеа да са като американските

2024.06.08 | 18:54

15
В ТЪМНА , НЕПРОГЛЕДНА СТАЯ ТЪРСИТЕ ДА УБИЕТА КОМАР. публикувайте за обществеността правилника КОГА ЕДИН ПОЛИЦАЙ, дори и цивилен може да стреля срещу престъпници, за да няма спорове. И ОЩЕ НЕЩО: кога на полицаите ще раздавате кафеварка с кафе и чака, а може и парче торта и стова да стопират престъпниците, като им предлагат услугите си. полицаят трябва да бъде строг, авторитетен със значка и боди камера, престъпникът да замръзва на място при заповед команда СПРИ и да подмокри чатала си. ТКИВА СА АМЕРИКАНСКИТЕ ПОЛИЦАИ. Искам нашите ченгетеа да са като американските

2024.06.08 | 16:51

14
До кога разни самозабравили се и комплексирани лиглъовци с униформи ще нарушават закона и правата? Ако вие с униформите не сте пример, то, не чакайте такъв! От къде на къде ще спираш без да си с униформа и всичко??? Нали именно за това се носят униформите! Ако ме спрат без книжка, нали не се водя шофъор и ще ме глобите и прочие! Или щом съм, значи може и да не си нося документа.
Зоро

2024.06.08 | 14:21

13
Аз съм за купете си незаконни оражия да го видя тогава полицая какво ще прави.
Джони

2024.06.08 | 14:14

12
Били спрели автомовила с какво с буркани звуков сигнал или палка

2024.06.08 | 11:44

10
ПЕЩЕРНИЯ ЧОВЕК С ОЧИЛА
Аква

2024.06.08 | 11:30

8
За тия 20 години БЕЗУПРЕЧЕН стаж колко пъти е стрелял по хора и полицията го е прикривала?

2024.06.08 | 11:39

9
точно
ПРИ ТуНИОО .. К„,Уу Р ,ДД

2024.06.08 | 11:22

5
Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР,а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА това е само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР! Ако се Чудиш Кое Г,,О,,Е,,Д,,О да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш! М..Ъ..Р..Ш..А, И..З..Р..О..Д, И,З,,М,,Е,,Т, У..Т..А..Й..К..А, Б,,О,,К,,Л,,У,,К, ГАД,СУРОГАТ,ДЕГЕНЕРАТ,ПОДЧОВЕК,С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР,С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ ! БАШ П,а,ч,,а,в,р,а,т,а от Държавна неСигурност-Тр)ДАНС Петкана Сертова в Неизвестност !!! При МОМЧИЛ я няма, търсете я по Г,е,й Бардаците и Т,р,а,в,е,с,т,и, т Пиаците докато още Мърда !!! К,У,Р,В,И,Т, Е-Доносници от Тр)ДАНС първо се ИЗНАСИЛВАТ после се УБИВАТ !!!

Добави коментар

Водещи новини