Успешни кметове на ГЕРБ ще оглавяват листите за парламентарните избори

  • 03 септември 2012 08:55

  • 886
  • 2
Успешни кметове на ГЕРБ ще оглавяват листите за парламентарните избори
© Булфото

Възможен вариант за ГЕРБ е изтегляне на най-успешните им кметове от местната власт, за да станат водачи на листи в парламентарните избори догодина, твърдят запознати в партията. Това се налагало, защото управляващите си поставяли много високи цели - да имат 121 депутати в евентуалния следващ мандат, пише в. "Преса".

За целта добрите кметове им трябвали, за да "изтеглят" вота в цели области. Идеята още не била споделена с тях, но се правели сметки кой колко гласа може да донесе на ГЕРБ.

Сред най-успешните кметове на управляващите са тези на София - Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, на Бургас - Димитър Николов, на Добрич - Детелина Николова, и на Пазарджик - Тодор Попов. Фандъкова вече беше избрана за депутат през 2009 г., но след 20 дни беше предложена за министър. След това два пъти печели кметския пост в София. "Не сме обсъждали вариант да се кандидатирам", коментира тя. За Димитър Николов се говори, че ще стане не само депутат, но и евентуален вицепремиер при кабинет на ГЕРБ. Слуховете го пращат начело на листа, за да обере максимума от 13-те избираеми позиции. В момента Бургас има 12 депутати, но след новото преброяване районът ще получи още едно място в парламента. Димитър Николов казва, че с него не е говорено. Същото твърди и Детелина Николова.

Министърът по европейските фондове Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, който бе кмет на Габрово, щял да води листата там заради успешната си работа като градоначалник, а не като министър, обясняват хора от региона.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
886 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
МАХАЙТЕ СЕ КРАДЛИВИ ОТРЕПКИ ОТ ГЕРБ

2014.06.10 | 18:53

2
ЩЕ ИМА НАРОДЕН СЪД !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:)

2014.06.10 | 18:53

1
Спомня ли си някой как почваха новините преди 10-ти. Нещо ми напомня за това. Строят капитализма ГЕРБ, сеят, вършеят, жънат, ако трябва и деца ще ни направят. Слава на героите на капиталистическият труд, на освободителите от комунистическия гнет.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини