Здравният министър връща преговорите за сключване на колективен трудов договор

  • 03 юни 2024 06:24

  • 971
  • 3
Здравният министър връща преговорите за сключване на колективен трудов договор
© Булфото

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева Галя Кондева Д-р Галя Кондева е назначена за министър на здравеопазването в служебния кабинет с събира Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването. Целта е да бъде обсъдено сключването на нов Колективен трудов договор, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Пред работодателските и синдикалните организации министър Кондева е изразила надежда за разумен и конструктивен диалог, който да доведе до работещо и за двете страни решение. От своя страна организациите са потвърдили, че отново ще седнат на една маса за преговори.

Именно тази тема бе предвидена като първа точка в провалилото се извънредно заседание на Народното събрание седмица преди изборите.

Министър Кондева връща Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество на масата на преговорите

В дневния ред бе проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

В началото на май федерацията на синдикатите в здравеопазването изпратиха писмо до президента Румен Радев, служебния министър Димитър Главчев, министъра на здравеопазването Галя Кондева Галя Кондева Д-р Галя Кондева е назначена за министър на здравеопазването в служебния кабинет с, в което обвиниха работодателските организации в "саботиране" на преговорите за сключване на нов колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване".
 

Последвайте канала на

Калина Христова
971 3

Коментари 3

Добави коментар
БЪЛГАРИТЕ СА С ВИНЕ

2024.06.03 | 17:11

3
КОЙ СЕДИ ЗАД ТАЯ МУ ШЕН ГИЯ С БЪРЗИТЕ КРЕДИТИ?
БЪЛГАРСКИ БОК ЛУЦИ

2024.06.03 | 17:08

2
КЪДЕ НА ЗАПАД ИМА БЪРЗИ КРЕДИТИ ДА ВИ ЕВА МАЙКАТА С ВИНЯ МРЪСНА БЪЛГАРСКА!

2024.06.03 | 08:32

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини