Георгиева: Нуждаещите се от хуманитарна помощ в Сирия нямат достъп до нея

  • 01 септември 2012 12:28

  • 551
  • 0
Георгиева: Нуждаещите се от хуманитарна помощ в Сирия нямат достъп до нея
©

Две трети от нуждаещите се от хуманитарна помощ в Сирия нямат достъп до нея, защото сирийското правителство ограничава броя на хуманитарните работници, каза в предаването „Събота 150” на БНР Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, еврокомисар по международно сътрудничество, хуманитарната помощ и реакция при кризи.

В момента хуманитарните работници в Сирия са около хиляда и сто души, а нуждаещите се от помощ са към три милиона. Международният комитет и Червеният кръст настояват да се спират сраженията за хуманитарна пауза поне веднъж в седмицата, каза Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

„Изключително важно е международната общност да застане на страната на международното хуманитарно право и да каже категорично и на сирийското правителство и на опозицията, че като страни в гражданска война те имат задължения. Задълженията да не стрелят по цивилни, задълженията да не стрелят по хуманитарни работници да осигурят достъп. И тази тема за достъпа е тази, която смятам, че всички трябва да работим по-упорито”, каза още еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Последвайте канала на

Десислава Станева
551 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини