Барозу: България има място в Шенгенското пространство

  • 31 август 2012 13:17

  • 1153
  • 5
Барозу: България има място в Шенгенското пространство
© Булфото

България отговаря на критериите за членство в Шенгенското пространство, заяви на пресконференция председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

Той е категоричен, че този въпрос трябва да бъде решен положително за страната ни. Барозу заяви, че са необходими още усилия в усвояването на средствата от европейските фондове и в борбата срещу организираната престъпност и корупцията.

"Трябва да отчитаме, че още има неусвоени фондове", посочи той.

Жозе Барозу каза, че е много важно какъв нов Висш съдебен съвет ще бъде избран. По думите му, същото важи и за избора на нов главен прокурор.

Всеки път като идвам в България силно се впечатлявам от динамичния напредък, заяви той и благодари на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за активния му принос в ЕС.

България продължава своите усилия за фискална консолидация и това е в интерес на страната, заяви още Барозу. Той подчерта, че е много важно да се продължат реформите - пенсионната реформа, борбата с бедността, административната реформа, растежа.

"Радвам се, че България и министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, в условията на сериозна икономическа криза, предприеха важни мерки по отношение на фискалната консолидация. Затова България беше извадена от процедурата за изключително високия дълг", поясни още председателят на Еврокомисията.  Той посочи, че така страната ни спокойно може да отиде на финансовите пазари.

Стабилната макроикономическа политика е предпоставка за доверие, както и за повече инвеститори, подчерта Жозе Барозу.


Председателят на Европейската комисия заяви още, че столичното метро е перфектен символ на това, как ЕС може да помогне на българските граждани.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1153 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.05.12 | 16:26

5
НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ НИЩО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКО ГОВОРЕНЕ.ТЕ НЕ РАЗБИРАТ И НА БЪЛГАРСКИ КАТО ИМ СЕ ГОВОРИ. ТА, КАЗАЛ БАРОУЗО,,ЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМ ЗА ШЕНГЕН.....ОТ КУРТОАЗИЯ Е ОТГОВОРИЛ НА ВАШИТЕ НАХАЛНИ ВЪПРОСИ.ШЕНГЕН САМО ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.
kev1n

2012.09.04 | 17:39

4
"Всеки път като идвам в България силно се впечатлявам от динамичния напредък, заяви той и благодари на премиера Бойко Борисов за активния му принос в ЕС." Жозе Барозу прецедател на ЕК за развитие! Изберете на кой да вярвате. На един от най-влиятелните в управата на ЕС или на Сергейчофци, Доганчофци и прочие!
МАХАЙТЕ СЕ КРАДЛИВИ ОТРЕПКИ ОТ ГЕРБ

2012.09.04 | 17:39

3
Не вярвам на нито един политик за тия 22 г - ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ И УШИТЕ СИ , ВИЖДАМ КАКВО ИМАМ В ДЖОБА И НА МАСАТА ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЕ ОЛИГОФРЕН ГАДЕН !!!
Хмм

2012.09.04 | 17:39

2
Много странно, как така отново се появиха 40 привърженика на БСП и да оплюят 1-вия коментар! Наистина метрото е чудесна придобивка за София, че и за БГ. Защо пък за цяла БГ? Защото по един или друг начин това спомага, за излгледа на стрната, дори и за самата и икономика, ако щете вярвайте! Една такава мъничка похвала, но искрена от такова лице, като Барозо, е страшно много за БГ и доказателство ( едно от многото ), че ББ не говори пълни глупости! За заплатите съм сабсолютно съгласен с номер 2! Но първо, че в БГ няма много умни и квалифицирани хора, които да работят за по-високи заплати. Естествено, че един магазинер в някой супер маркет, ще взима 500 лвл. А лошото е, че много хора си мислят, за възможно с магичекса пръчка, да се махне и да изникнат около 1 млн. работни места. Ето погледнете сега, заради тази ни политика, най-накрая и работни места ще откриват, най-вероятно в Пловдив и Плевен. Работодателите, ще са едни от известните автомобилни марки! ;) И това не е благодарение, на вашият възлюбен комунистически... опа социалистически вожд! ;)
МАХАЙТЕ СЕ ИЗМАМНИЦИ

2012.09.04 | 17:39

1
НЕ Е САМО СОФИЯ В БЪЛГАРИЯ - ХОРАТА НЯМА КАКВО ДА ЯДЪТ А ТИ ГАВОРИШ ЗА БСП И ГЕРБ И ЗА ВСИЧКИ ПАРТИИ КАКВО МИТРО КАКВИ ПЕТ ЛИВА БЕ ЛУМПЕН ЗОМБИРАН !!! СКОРО ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ХМЕРИ ЩЕ ВИ НАМЕРИМ МЯСТО - ПОДОБАВАЩО ЗА ВАС !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини