Георги Георгиев: Организацията на движението на бул. "Витоша" и "Патриарха" е незаконна

  • 13 май 2024 14:26

  • 526
  • 4
Георги Георгиев: Организацията на движението на бул. "Витоша" и "Патриарха" е незаконна
© Булфото (архив)

Незаконната промяна на "Промяната". Това написа зам.-председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска в своя фейбук.

Вчера от Пътна полиция съобщиха официално, че въпреки че е задължена по закон, Столична община изобщо не е поискала съгласуване на промяната в организация на движението на бул. Патриарх Евтимий, Витоша и Фритьоф Нансен. Това означава няколко неща:

Независимо дали ви харесва или не, новата организация на движението на бул. “Витоша” и “Патриарха” просто е НЕЗАКОННА.

Хекимян: Правено ли е ала-бала с подписите, с които уж се дава съгласие за започване на реорганизацията на булевардите около НДК?

От официално становище на Пътна полиция София следва, че организацията на “Спасеното кръстовище” - всяко колче, всяка линия от новата маркировка и всеки нов пътен знак са незаконни.

От “Промяната”, освен че не слушат гражданите, нарушиха флагрантно правилата, като не питаха дори Пътна полиция за промени, които правят на пътя. А съгласно чл.6, ал.2 от общинската наредба от 2018 г. всички проекти за организация на движението и промените в него се съгласуват с Пътна полиция. Човек би помислил, че е редно да ги съгласуваш преди да изхарчиш 1 млн.лева и да ги изпълни, нали? Да, ама не.

Когато е налице нарушение на закона, при което са изхарчени 1 000 000 лева публични средства за тези незаконни преустройства, това може да представлява престъплението безстопанственост в особено големи размери.

Това не е промяната, за която гласуваха хората. Много е просто как да управляваш добре - вслушваш се в гражданите и спазваш закона.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
526 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 06:18

4
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­­щ­­­и­­ ­­м­­о­м­и­­­ч­е­т­а­­­ ­в­­­и­­ ­­о­­ч­­а­­к­­­в­а­­­т ­­­-­­­ X­1­8­­.­­­F­U­­N
Николай Стоименов

2024.05.16 | 13:08

3
Сега тия с розовите прашки да заплатят всички направени разходи от джоба си
Граматик

2024.05.16 | 12:06

2
ОСТАВКИ на главния архитект на София и неговите протежета ОДОБРИЛИ тези проекти и без необходимите съгласувания!!! Кмета може да иска много неща , но техническите параметри се съблюдават от одобряащия орган НАГ-СО!!!
????!!!

2024.05.14 | 06:37

1
А, КРИЕНЕТО на "ИЗЧЕЗНАЛАТА" ПЪТНА КАРТА, ЗАКОННО ли е?!

Добави коментар

Водещи новини