ГЕРБ харесали Стефан Цанев за президент

  • 24 юни 2011 19:19

  • 4149
  • 6
ГЕРБ харесали Стефан Цанев за президент
©

Две нови имена като евентуални кандидати на ГЕРБ за президент се завъртяха в кулоарите на парламента. Управляващите проучват настроенията на писателя и драматург Стефан Цанев и на външния министър от правителството на НДСВ Соломон Паси, пише 24 часа.

Тези две кандидатури се вписват в портрета на бъдещия кандидат на ГЕРБ, направен ден по-рано от вицепремиера и зам.-шеф на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. “Да бъде разпознаваема и доказана в обществено-политическия живот личност и да е показал реални политики, които да е успял да реализира”, описа го вицепремиерът. Той обясни, че критериите са много по-високи от появилите се вече - да не е член на ГЕРБ, да е познат в Европа и да изненада сините.

Кандидатът ни е ясен, но за много малък кръг от партията, решението ще бъде обявено в началото на септември, каза Цветанов.

Според депутати от ГЕРБ търсели “пътеки” към Стефан Цанев, който е известен като дясно мислещ, популярен е и не е от ГЕРБ.

“Загадка ми зададохте, от вас го чувам, никой не е разговарял с мен”, коментира вчера пред “24 часа” Стефан Цанев от вилата си в Балчик. Пък и след като ГЕРБ са обещали да мълчат до септември, и да беше така, нямаше да ви кажа, засмя се писателят. И допълни: “Имам си друга професия. Не е за мен това, така си мисля”. Цанев разказа, че току-що е завършил една пиеса на съвременна тема с интересното заглавие “Кошмар”, а вече работел и върху втора.

Соломон Паси пък каза, че не е единственият, който отговаря на посочените от Цветанов критерии. Освен мен може да са само бивш президент и бивш премиер, пошегува се с типичното си чувство за хумор Паси. И допълни в същия тон, че, за да е той, трябва да има още един критерий - жената на кандидата да е съгласна.

Запознати разкриха, че в неформални срещи Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на няколко пъти се е изказвал ласкаво за бившия външен министър.

На критериите отговаря и евродепутатът от ГЕРБ Емил Стоянов, коментираха запознати. Самият той каза пред “24 часа”: “Разговори с мен никой не е водил, аз съм патриот български и ценя институцията на президента. Знам много добре, че нямам качествата”.

Малко по-рано бе спрегнато и името на брат му Петър Стоянов. Експрезидентът отрече категорично, че може да се върне на “Дондуков”2.

Според депутати от ГЕРБ все още е актуално и името на строителния министър Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който също не е член на партията.

В спекулациите из парламента се появи и името на дипломата Стефан Тафров. “Няма да ставам нито президент, нито патриарх. И папа няма да ставам, нищо, че поне знам италиански”, написа в профила си във фейсбук той.

Последвайте канала на

Novini.bg
4149 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
АТАНАС ХРИСТОВ

2011.06.25 | 10:36

1
Крайно време е във тая злополучна страна да се появят истинските личности!Нека те да педставляват лицето ни пред света!Не жалки агенти а интелекти мъдри хора със реални имена във българската история!Не охлюви разговарящи със орли!Не предатели за няколко сребърника!Хората които белязаха трасето на демокрацията!БЪЛГАРСКАТА СЪВЕСТ И БЪЛГАРСКАТА ГОРДОСТ!СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ ОТ ТАЗ РОБСКА ЛЮЛКА!ДОШЛО Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!НЕКА СЕ РАЗДЕЛИМЕ СЪС ИЛЮЗИИТЕ И ДА ВДИГНЕМ ОЧИ НАГОРЕ!КЪМ БЕЛИЯ СВЯТ!НЕКА БЪДЕМ ДОСТОЙНИ ЗА НОВОТО ВРЕМЕ ЗА ДЕЦАТА СИ!ДАЙТЕ ИМ ШАНСА ДА ЖИВЕЯТ ДОСТОЙНО КАТО ГРАЖДАНИ НА СВЕТА!ВРЕМЕ Е!
Я

2011.06.25 | 18:56

6
Ти, да не си се облъчвал скоро!?
az

2011.06.25 | 18:56

5
И двамата са ренегати. Стават за ГЕРБ

2011.06.25 | 18:56

4
@ АТАНАС ХРИСТОВ Ъъъъ... малко не разбрах, аз по принцип съм тъпо парче, ама Мони Паси ли е истинска личност? Ако е така, аз да взема да си премълча глупавите коментари и лека полека да почна да си стягам багажа и да бегам далече от тая държава с тея "достойни" хора...
иван

2011.06.25 | 18:55

3
България е една от най-силните държави в еРепублик - толкова силна, че предизвиква завистта на някои от съседите си, които се съюзиха за да ни заличат!В момента България води тежка война с ТУРЦИЯ,която много трудно удържаме..Ела, регистрирай се - ХОРАТА са най-ценният ресурс!!!" Можете да се регистрирате от http://www.erepublik.com/en/referrer/Tonny92
до атанас христов

2011.06.25 | 13:41

2
"истинските личности" в тази старана са заети да карат таксита, да правят прически и да пишат тъпотии по форумите.

Добави коментар

Водещи новини