От НСО отговориха на Денков: Стриктно изпълняваме вменените ни със закон задължения

  • 29 април 2024 13:27

  • 1772
  • 5
От НСО отговориха на Денков: Стриктно изпълняваме вменените ни със закон задължения
© НСО

По повод изнесена некоректна информация по адрес на Националната служба за охрана в предаването „Евродикоф“ на телевизия Евроком на 26.04.2024 г., НСО информира следното:

Националната служба за охрана изпълнява стриктно вменените ѝ със закон задължения. 

Акад. Денков: От НСО ми взимат охраната, въпреки че ми се полага

Съгласно Закона за НСО, специализиран транспорт в мирно време се осигуярава на лицата, заемали длъжностите председател на Народното събрание или министър-председател за срок до 4 години след освобождаването им от длъжност.

Съгласно разпоредбите на същия закон (чл. 19, ал. 1 и ал. 2), специализираният транспорт е дейност по охрана. Тази дейност не е преустановявана по отношение на автора на некоректните твърдения. 

От екипа на бившия премиер акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С уточниха, че той е подписал писмо, с което е информиран за решението на съответната комисия, че му се сваля охраната. По същество специализираният транспорт е транспорт, а не охрана и реално на акад. Денков му е останал само шофьорът от НСО.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1772 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.04.30 | 10:05

5
Един сто и тридесет килограмов гъ3 с шофьорска книжка е охрана, според тия клоуни. А половината ДьеПьеСье и свинята имат по двайсет души охрана. Лaйнapи.
ристе

2024.04.29 | 16:27

4
Жалки смешници!!!!!!!!
ристе

2024.04.29 | 16:26

3
Лъжливия плъх Денко пак се изложи!!!Каква охрана бре шубе?!?! Нали уж народа ви обича!?!?!?!
ПеПерасти гадни, сър

2024.04.29 | 15:57

1
г-н Сарафов - какво още трябва да направят ПеПерастите за да се събудиш, да вземеш мерки и да ги изпоарестуваш? Не са ли достатъчни фалшификациите относно гражданството на Киро Тъпото, сегашните фалшиви документи попълнени от Мустакатата му метреса и бившето и гадже Минчев, Джем Корп, посредниците за газа, дерогацията, завода за батерии, контрабандата на цигари, пуделите, пачките на Бойко Рашков - какво още трябва да направят г-н Сарафов - да започнат да убиват по Витошка хората ли? Тогава ще се събудиш ли г-н Сарафов? И ти ли като Гешефтурника ще се активизираш когато започнат да те свалят ама тогава ще бъде късно и тези гнусни шарлатани и гешефтари ще ти се присмиват ехидно?
мустакатата мурветина

2024.04.29 | 16:00

2
Лена Бориславова си оставила ръцете с copy-paste на подписи в PDF и после увековечила фалшификата в Агенцията по вписванията с електронния си подпис. Не ни върви нито на парапети, нито на мустакати метреси нито на фалшификатори в тая държава

Добави коментар

Водещи новини