Кънчо Стойчев: След съвместното им управление ГЕРБ вече не може да бъде дамгосвана от ПП-ДБ

  • 23 април 2024 17:52

  • 1824
  • 2
Кънчо Стойчев: След съвместното им управление ГЕРБ вече не може да бъде дамгосвана от ПП-ДБ
© Кадър: Нова нюз

Не виждам нищо фатално, че ще се съчетаят тези два поста, въпреки че решението не е популярно. Не можем от самото начало да бъдем песимисти, все пак става дума за 2-3 месеца управление. Това заяви в ефира на NOVA NEWS социологът Кънчо Стойчев на въпрос дали служебният министър-председател Димитър Главчев ще успее да съчетае постовете на премиер и на външен министър.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 905

За предстоящите избори на 9 юни Стойчев подчерта, че „няма безсмислени избори“ и те винаги се явяват разумно решение, когато има политическа криза.

Главчев прие поста министър на външните работи

Може да се наложи наесен отново да отидем на избори, но това е по-разумният вариант от този да се избиваме помежду си, посочи социологът и добави, че трудно вече ще се формира парламентарно мнозинство само с две партии.

За включването на Ваня Григорова в надпреварата за парламентарния вот Кънчо Стойчев сподели, че тя се явява на тези избори като победител предвид отличното ѝ представяне на изборите в София.

По думите му формацията ѝ „Солидарна България“ има „много добри шансове“ да влезе в следващото Народно събрание.

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за изборите: Гражданската енергия от местния вот ме обнадежди

По отношение на Елена Йончева социологът смята, че е „постижение“ за ДПС, че успя да я привлече като кандидат за евродепутат.

Кънчо Стойчев изрази и мнението, че на изборите за парламент ГЕРБ има количествена и качествена преднина пред ПП-ДБ, тъй като партията на Борисов не може вече да бъде „упреквана и дамгосвана“ от ПП-ДБ, защото двете формации управляваха заедно доскоро.

ПП-ДБ понесоха всички негативи от последните девет месеца. Сключеният преди девет месеца компромис беше тежък, но той не си струваше, защото нито една от набелязаните цели не се оказа успешна – нито съдебната реформа, нито промените в Конституцията, нито пълноправният Шенген, а пък от еврозоната се отдалечихме още повече. Няма как избирателят да не накаже ПП-ДБ за това „прекрасно“ управление. ПП-ДБ пропуснаха златния си шанс, завърши Стойчев.

Лидерите на ПП-ДБ подписаха коалиционно споразумение за общо участие на изборите 2 в 1

Последвайте канала на

Владимир Василев
1824 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Муню

2024.04.23 | 20:20

2
Тоя мишок е на хранилката наГЕРБ!
20 000 хилядник!

2024.04.23 | 19:32

1
Гадна очилата свиня!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини