Милен Керемедчиев: Съчетаването на постовете на премиер и външен министър е опасно в този момент

  • 22 април 2024 19:19

  • 584
  • 3
Милен Керемедчиев: Съчетаването на постовете на премиер и външен министър е опасно в този момент
© Булфото (архив)

"Експериментът по съчетаването на поста на премиер и външен министър е опасно точно в този момент". Това заяви пред БНР Милен Керемедчиев, заместник външен министър в правителството на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

 

"Господин Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в ще се окаже вторият най-некадърен външен министър на външните работи след госпожа Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент. Не мога да разбера защо за пореден път ролята на МВнР се подценява и принизява. Това показва абсолютно неразбиране на процесите, които текат на външнополитическата сцена", каза още събедникът на медията.

Керемедчиев обясни, че не бива да се допуска забавяне в работата по приемането ни в Шенген и по суша, както и че не бива да се забравя темата за еврозоната. 

"Не мога да си представя как човек с никакъв дипломатически и административен опит би могъл да поеме това", каза бившият зам.-министър. 

Керемедчиев обясни, че не би трябвало да се прави аналогия между Главчев и Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, който също съвместяваше двата поста – на служебен министър-председател и на външен министър. "Господин Райков е професионален дипломат. На него му беше удобно и полезно да съчетава тези позиции", изрази мнението си Керемедчиев.

Главчев - вторият в най-новата ни история, който едновременно е служебен премиер и външен министър

 

"Познавам професионалната кариера на господин Стефан ДимитровСтефан ДимитровСтефан е Димитров е назначен за министър на външните работи в служебния кабинет с премиер Димитър и смятам, че би могъл да се справи добре", посочи още Керемедчиев. 

"Смяната на трима министри на външните работи за дни е меко казано безотговорно. Резките движения в дипломацията не се одобряват от нашите партньори", добави той. 

Милен Керемедчиев не изключва възможността "някой да шепне в ухото на господин Главчев".

"Този кабинет е един Франкенщайн – доста набързо направен, но пък изгоден за всички политически партии", каза още Керемедчиев.

"За да организира изборите зад границата, министърът на външните работи трябва да има сериозен екип с професионален опит, а ние не виждаме да се сформира такъв", отбеляза още той.

"МВнР няма за момента екип, който да може да запълни празнотите, които остават от неспособния министър на външните работи", добави бившият зам-министър.

Последвайте канала на

584 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 07:12

3
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­­щ­­и­­­ ­­м­­о­­­м­­­и­­­ч­е­­т­­а­ ­­­в­­­и­­ ­о­­ч­­а­к­­в­­­а­­т ­­-­ X­­1­­­8­­.­F­U­­N

2024.04.22 | 22:48

2
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex

2024.04.22 | 19:48

1
spokoino platena podlogo kravarite i evrogeiovete sa nasereshta

Добави коментар

Водещи новини