Светлин Тачев, политолог: Ваня Григорова може да отмъкне избиратели и от БСП, и от ПП-ДБ

  • 22 април 2024 17:48

  • 1956
  • 9
Светлин Тачев, политолог: Ваня Григорова може да отмъкне избиратели и от БСП, и от ПП-ДБ
© Кадър: Нова нюз

Въпреки конституционните промени Румен Радев показа, че има механизми, с които да борави и в крайна сметка прехвърли отговорността в полето на Димитър Главчев. Създаде се едно усещане, че ако не подпише указа, отговорността ще падне върху него, а сега той се освободи от всякаква отговорност. Това сподели в ефира на NOVA NEWS политологът Светлин Тачев по повод указа на държавния глава, с който служебният премиер Димитър Главчев беше назначен същевременно и за външен министър.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

Тачев добави, че идеята да се съвместяват двете длъжности на премиер и на външен министър е абстрактна и определи конституционните изменения като „недоносче“.

Главчев - вторият в най-новата ни история, който едновременно е служебен премиер и външен министър

Вместо да доведат до оптимизация на политическия процес, доведоха до това той да се партизира. Когато правиш подобни промени, трябва да помислиш какво може да постигнеш с тях, докато те бяха направени срещу една определена личност, без да имат нужната стратегическа дълбочина. Това ще ни вкара в една безпрецедента криза на демокрацията. Ето как без да има заплахи, сами си създаваме криза, убеден е политологът.

На предстоящите избори 2 в 1 Тачев смята, че Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на би могла да извлече най-много дивиденти.

Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на е типичен представител на синдикалното ляво, там може да говорим за ляво, което да представлява трудещите се хора. Григорова предлага нещо, което го няма у нас – лява алтернатива, която да събере хора с леви икономически възгледи, които са се разочаровали от БСП“, посочи той.

Ваня Григорова влиза в битката за парламентарния вот

По думите му не е изключено проектът на Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на да привлече както леви избиратели, разочаровани от БСП, така и десни избиратели, разочаровани от ПП-ДБ.

Относно взаимоотношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ след изборите, Светлин Тачев коментира, че Христо Иванов, чрез реториката си за анти-Пеевски коалиция, е протегнал ръка към ГЕРБ, с идеята да изолират Движението за права и свободи.

Оставят си мостове помежду си, за да се търси вариант, при който да се изолира ДПС, но спойката между ДПС и ГЕРБ е доста по-голяма от тази между ГЕРБ и ПП-ДБ, каза за финал на разговора политологът.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1956 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2024.05.25 | 07:12

9
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­­щ­и­ ­­­м­о­­­м­и­­ч­­­е­­т­­­а­ ­в­­и­ ­­о­­ч­а­­­к­­­в­а­т ­-­ X­­1­­­8­­.­F­­­U­N

2024.04.22 | 22:49

8
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex
Гошо

2024.04.22 | 22:09

7
Светлине, а от ДВЕТЕ "дпс-та", " дпс-МАГНИТСКИ" и "дпс-Чакъров", няма ли Ваня да ОТНЕМЕ гласове, та нали РОМИТЕ са ТАМ?!
!!!

2024.04.22 | 21:57

6
Да СПРЕМ, ЦИГАНИЗАЦИЯТА в България!!!
Хмхм

2024.04.22 | 20:52

5
Много неприятна,не е харесвана
Ха ха

2024.04.22 | 19:18

4
Колкото да сьм разочарована от дясно никога не бих гласувал за Ваня Григорова и БС П,смятам че и от ПП ДБ.защото ще загубят своите избиратели
червената циганка

2024.04.22 | 18:58

2
..................Светлин Тачев, политолог: Ваня Григорова може да отмъкне избиратели и от БСП, и от ПП-ДБ.............ами то както е тръгнало, Крушовицката биволица ще занули престъпната си организацийка. Може и да не влезе в следващото НС.

2024.04.22 | 19:12

3
Чул те Господ
2,5%ТОЛКОВА

2024.04.22 | 18:11

1
КАТО.ЗА.НАЧАЛО

Добави коментар

Водещи новини