Доц. Киселова: Президентът Радев не издаде указ, за да не изглежда така, сякаш Борисов нарежда

  • 22 април 2024 11:12

  • 1302
  • 1
Доц. Киселова: Президентът Радев не издаде указ, за да не изглежда така, сякаш Борисов нарежда
© Нова нюз

Миналата седмица държавният глава не издаде указ за назначаване на правителството, защото искаше да се противопостави мълчаливо, за да не изглежда така, сякаш Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е този, който нарежда. Това каза конституционалистът доц. Наталия Киселова в ефира на NOVA NEWS.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 816

"Какво трябва да се направи? Главчев трябва да си даде сметка, че няма да има възможност вече, ако някой министър му възрази, той да го смени. На следващо място е организацията на изборите и непрекъсваемостта на Народното събрание. Ако се попитат за какво им беше нужна тази непрекъсваемост, трудно ще могат да обяснят", каза Киселова.

Киселова коментира и двойното заплащане, което ще получат някои от депутатите, заради старото и новото Народно събрание.

Среща между Румен Радев и Димитър Главчев няма да има

Тя поясни, че става дума за две седмици и каза, че Конституционният съд ще се произнесе. Киселова допълни, че това допълнително настройва негативно хората.

"Не разбрахме защо с 2/3 трябва да се избират органите, които Народното събрание трябва да формира", посочи Киселова.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1302 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.22 | 11:27

1
kiselova oshte ot kakto prezidenta ti nabuta kirco i asenka na vlast se vidia tce e podloga na koziak i toi otdavna slusha kakvo mu narejda tikvata

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини