Асен Василев: Шахматът за деца може да бъде подпомогнат по успешната ни програма за спорт и изкуства в училищата

  • 18 април 2024 17:25

  • 327
  • 4
Асен Василев: Шахматът за деца може да бъде подпомогнат по успешната ни програма за спорт и изкуства в училищата
© ПП

„От 2 години имаме успешно работеща програма за финансиране на спорт и изкуства в училищата, по която може да се подпомага и обучението по шахмат. В програмата са се включили над 1400 от общо 2200 училища в страната“.

Това каза съпредседателят на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на на кръгла маса на тема „Значението на шахмата за детското развитие“, организирана от Столичната община. Тя беше по инициатива на народния представител Нели Димитрова и общинските съветници Цветелина Заркин, Димитър Шалъфов, както и Богомил Петков, член на УС на Българската спортна федерация по шахмат и Калоян Пеев, вице-републикански шампион по шах, които са от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“. В срещата участие взе и председателят на общинския съвет Цветомир Петров. 

Асен Василев: Хубаво, снимано куче с пачки, но видяхме снимки и на Бойко с пачки

Целта на дискусията беше учители, шефове на шахматни клубове и други заинтересовани страни да обсъдят какви политически действия могат да се предприемат на национално и местно ниво, за да стане атрактивна и достъпна извънкласната дейност по шахмат в училищата.

Участниците в срещата се обединиха около необходимостта от подпомагане на шахмата в училище от страна на държавата и общината, осигуряване на финансиране и помещения за детския шахмат. 

Според Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на необходимите средства могат да се осигурят ако има активност от страна на спортните клубове и федерации в шахмата, както и на директорите на училища. Общинските съветници и депутатите от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ поеха ангажимент да подготвят необходимите законодателни и нормативни документи, както и общински програми за насърчаване на този вид спорт сред подрастващите, тъй като според научни доказателства подпомага интелектуалното развитие на децата, учи ги на търпение и толерантност и намалява агресият, съобщиха от пресцентъра на ПП. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
327 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.04.18 | 18:47

4
Педераса лъже

2024.04.18 | 18:19

3
Ти нали оправи държавата,та мислиш за шахмат!!!! Буклук,фалира държавата бе!!!!
Снежко Снежев

2024.04.18 | 17:58

2
Оправиха държавата тези педеруги, че се захванаха и с шаха:)))?!?
дсдсд

2024.04.18 | 17:35

1
и за пудела на Рашкова да дадете гранули и кокал

Добави коментар

Водещи новини