Президентите на България и Италия посетиха учебен полигон "Ново село"

  • 18 април 2024 17:14

  • 333
  • 9
Президентите на България и Италия посетиха учебен полигон "Ново село"
© Президентство

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и италианският му колега Серджо Матарела посетиха днес учебен полигон „Ново село“. Конструктивното сътрудничеството между България и Италия в сферата на сигурността и отбраната, както и възможностите за развитие на партньорството, бяха сред основните теми в рамките на визитата на президента на Италия, който беше на официално посещение у нас по покана на българския държавен глава.

На учебния полигон Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Серджо Матарела бяха посрещнати с почетен караул от състава на Многонационалната бойна група у нас с рамкова държава Италия. Командирът на формированието полковник Мариано Скандура предостави информация за мисията и дейността на групата. Двамата президенти и ръководените от тях делегации  се запознаха и с възможностите на техниката и въоръжението, изложени на статичен показ на полигона. В „Ново село“ президентите Радев и Матарела проведоха срещи с българския и италианския контингент. 

Министър Запрянов: Многонационалната бойна група на НАТО в България заслужава висока оценка

По време на разговора си с българските военнослужещи държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подчерта, че високоотговорната задача на нашите военни в рамките на Многонационалната бойна група допринася не само за сигурността на България, но и за сигурността и стабилността на целия регион. Държавният глава оцени високо възможностите в рамките на многонационалното формирование за повишаване на оперативната съвместимост на въоръжените ни сили и за усвояването на нови тактики, техники и процедури. В резултат на войната в Украйна  военната сфера се развива изключително динамично, което налага все по-интензивен обмен с нашите съюзници за съвместно изграждане на ефективни способности, посочи президентът. 

По време на срещата Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на открои и проблемите пред Българската армия, свързани с липса на достатъчно ресурси за бойна подготовка, битовите и социалните условия, кадровата обезпеченост, ресурсната неосигуреност, недостиг на съвременно оборудване и въоръжение. Той напомни, че през годините многократно е настоявал да се вземат не само спешни, а дори аварийни мерки, които да предотвратят негативните тенденции по отношение на окомплектоването с личен състав, като отбеляза, че в тази насока започват все по-решителни действия. 

Президентът Радев подчерта и необходимостта от ускоряване на процеса на модернизация на армията, като се акцентира не само на големите отбранителни проекти, а се развиват и по-малки нискобюджетни проекти, които осигуряват асиметрично предимство. Тези процеси трябва да се отразяват и в рамките на подготовката и обучението на военнослужещите, така че да се гарантира ефективност на действията и живота на военнослужещите, съобщиха от прессекретариата на президентството. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
333 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2024.05.25 | 05:30

9
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­щ­­и­ ­­­м­­­о­м­и­­ч­­е­­т­­­а­­ ­­в­­­и­ ­­­о­ч­а­­к­­­в­­а­т ­-­­­ X­­­1­­8­.­­F­­­U­­­N

2024.04.18 | 17:48

3
ПУТИН РАДЕВ ЛУКАШЕНКО, ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ БЕЗ ГО,ВЕДА!

2024.04.18 | 18:56

8
Слава на руската армия! Бог с вами!

2024.04.18 | 18:09

6
Слава Путину! Победа!
СМЪРт ЗА ВСИАКА 1 РУСХКА СФИНИА

2024.04.18 | 17:55

5
радоУУ се ре сх ли бе МАЛОУМНИК.. още малко ти истава и на цеката болсхевисхка с г ан окупирала маика бЪЛГАРИА.. СЛАВА УКРАИНЕ
РАДООООО

2024.04.18 | 18:34

7
ще умресх бе МАлОУНИКК, БАВОРАЗВИВАСХ СЕ КАУНъ

2024.04.18 | 17:49

4
давайте братушки, червени веселушки, с новите ботушки, елате и у нас!

2024.04.18 | 17:44

2
Давайте братушки, трепете укрофашистите и натовскте гов еда. Българското сърце бие с вас. Слава Путину! Победа!
СМЪРт ЗА ВСИАКА 1 РУСХКА СФИНИА

2024.04.18 | 17:21

1
умрии бее селиндуррр от село слаффиановоо и грозите ти 4ааваци.. смъъърттттттттт

Добави коментар

Водещи новини