Калин Стоянов посрещна министъра на вътрешните работи на Румъния

  • 18 април 2024 12:58

  • 429
  • 2
Калин Стоянов посрещна министъра на вътрешните работи на Румъния
© Фейсбук - Калин Стоянов

С удоволствие посрещнах в Министерството на вътрешните работи (МВР) заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи на Румъния Мариан-Кътълин Предою, написа в официалния си Фейсбук профил служебният министър на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните.

Каталин Предою е на работно посещение в България. По време на посещението Стоянов и Предою се очаква да подпишат двустранен Протокол за изменение на Споразумението между правителствата на България и Румъния. Документът касае трансграничното полицейско сътрудничество по наказателни производства. 

Успешното ни двустранно сътрудничество ни прави силни партньори в региона и в Европейския съюз (ЕС). Заедно и с подкрепата на Европейската комисия (ЕК) постигнахме огромна крачка за двете държави - отпадане на контрола по морски и въздушни граници, добави Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните.

С колегата Предою споделяме твърдата позиция, че и за нашите две държави, и за Европа е важно до края на 2024 г. България и Румъния да бъдат членки на Шенген и по суша. България и Румъния ще продължат да допринасят за сигурността на Европейския съюз, написа още той.

Еврокомисар проверява промените след приемането ни в Шенген по въздух

Днес на работно посещение в България ще пристигне и еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, която е поканена от Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните. По време на визитата си Илва Йохансон ще посети Летище София, за да се запознае с новата организация във връзка с присъединяването на България към Шенгенското пространство.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
429 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:25

2
❤️ Г­­­о­­р­е­­щ­­­и­­ ­­­м­­­о­­м­­­и­ч­е­т­­а­ ­­в­­­и­­­ ­­о­ч­­­а­­к­­­в­­а­­­т ­-­ X­­1­­­8­­.­­­F­­­U­N
a

2024.04.18 | 13:34

1
защо стоянов е едно стъпало по-нависоко за авт0ритет ли, но румънеца пък изглежда по-пр0фесионално облечен, а не като на бар-диск0тека

Добави коментар

Водещи новини