Зам.-председателят на СОС Георги Георгиев: Чистката на Васил Терзиев в Столична община струва 1,4 млн. лева

  • 15 април 2024 19:25

  • 3365
  • 7
Зам.-председателят на СОС Георги Георгиев: Чистката на Васил Терзиев в Столична община струва 1,4 млн. лева
© Булфото (архив)

"Чистката на Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите в Столична община ни е струвала 1,4 млн. лева". Това заяви пред БНР Георги Георгиев, зам.-председател на Столичния общински съвет.

"Това не бе отречено от него. Половината обезщетение – над 750 000 лева, ги е платила Общината, а другата половина – районните кметове, ръководени от неговата коалиция. Дотук имаме 325-ма души, жертви на политическа чистка. Ако беше частна компания, Инспекцията по труда щеше да влезе веднага на проверка", каза още събедникът на медията.

"За тази чистка аз разбрах от служители", посочи още Георгиев в предаването "Нещо повече".

"Говорим за редови юристи, счетоводители, инженери, експерти, дори за хигиенисти в Общината. Има някои любопитни конкурси. Следим кой ще ги спечели. Превърнаха Общината в Бюро по труда. Целта е да се уредят едни техни хора на работа", добави Георги Георгиев.

    
„За първи път имаме зам.-кмет по правни въпроси, който е неправоспособен юрист, обясни още зам.-председателят на СОС.

"Той не си е взел изпита в Министерството на правосъдието. Това дава резултат - работата започва да буксува. Втори път връщат елементарно решение да се отпуснат 70 000лева за дообзавеждане на Център за хора с редки заболявания в "Дружба". Така не може да се работи!", добави той.

"Аз от първия ден като председател на Общинския съвет дарявам своята заплата, но не да бия фанфари и не качвам публикации във "Фейсбук", разказа още Георги Георгиев.

"Не сме увеличили парите на медицинските сестри, но заплатата на Терзиев се вдигна", отбеляза още Георгиев.

"Сестрите работят на 1350 лева. Заплатите  на чиновниците и редовите експерти са вдигнати само с 10%, а тези на шофьорите в градския транспорт - едва с 15%, да се вдигне кметската заплата не  е сериозно", каза още той.

"Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено отСпаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и имат и 20 районни кметове. С по двама-трима заместници и заплати от по 6 хиляди лева. Чудя се откъде ще ги намерят в бюджета", добави Георгиев, който е общински съветник от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

"Общинският съветник от ПП-ДБ-СС Благовест Георгиев, който се опита да избяга от катастрофа,  а след това отказа тест за алкохол и наркотици, все още е член на Общинския съвет", отбеляза Георгиев.

"Политическата група на ПП-ДБ-СС трябва да поеме ясна отговорност", категоричен бе той.

И Васил Терзиев поиска оставката на Благовест Георгиев

Последвайте канала на

Novini.bg
3365 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.04.15 | 22:49

7
Ако иcкатe да опитaтe нeщo нoво в ceкca, тoгавa ви съвeтвaм кaпсyли, коитo са по-мoщни от Bиaгpa и вcякaкви aнaлози, тoвa е пpoсто бoмбa в cвeта на ceкca и оcвен тoва е aбсолютнo бeзопaсно на вcяка възpаст, пpочетeтe сaми на кaквo са cпоcобни:---> use.my/bman
Един

2024.04.15 | 22:45

6
шамар на този и очилата му хвръкват на тридесет метра
София

2024.04.15 | 21:30

5
Този е като жена ,Герберски
БАЙ ВАСО

2024.04.15 | 20:41

4
ГЕРБЕРСКИ БОКЛУК

2024.04.15 | 20:37

3
Малко е. Още е пълно с калинки из общините. Всичките вън, проклети търтеи крадливи.
е.-.-.-

2024.04.15 | 20:17

2
Коментарът е некоректен! Колко пари ще струваше , ако тези служители бяха останали на работа?!

2024.04.15 | 19:44

1
Навремето тоя как духаше по дискотеките,направи не е истина!

Добави коментар

Водещи новини