Политолог: ГЕРБ отправя послание, че ПП не ги превъзхождат морално

  • 10 април 2024 08:49

  • 760
  • 3
Политолог: ГЕРБ отправя послание, че ПП не ги превъзхождат морално
© Булфото (архив)

Служебният кабинет е такъв, какъвто е предвиден по Конституция, която в тази част промениха съвместно ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ПП-ДБ и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Те превърнаха института на служебното правителство във втори вид парламентарно правителство. Това заяви пред БНР политологът Тончо Краевски.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 807

Относно скъсения списък за избор на потенциални служебни премиери анализаторът уточни, че това са хора, избирани от парламента и че разпаднало се мнозинство, което не може да формира правителство, ще бъде "преследвано от изборите, които е правило в миналото – някога в миналото те са избрали човек, който сега ще им стане министър-председател".

В първия момент, в който се тества този нов текст на Конституцията, се вижда колко страшно рискован е той, изтъкна Краевски, като даде пример с "двете враждуващи политически фракции" на доскорошното мнозинство.

Димитър Главчев пое управлението: Няма да позволя да бъда въвлечен в предизборни страсти и лични амбиции

"Сами се поставиха в правна ситуация, в която не могат да получат развод. Човек, когото са избрали, докато са били заедно, сега ще бъде министър-председател."

Все още има шанс Конституционният съд да отмени "недомислената промяна в Конституцията", изрази мнение политологът.

Вече сме в предизборна кампания, отбеляза Тончо Краевски в предаването "Преди всички". Скандалните снимки с участието на главния секретар на МВР Живко Коцев той възприема като "реплика към пачките и кюлчетата от 2019-2020 г., когато изтекоха такива снимки на Борисов".

Това е съзнателно нанесен удар по моралната претенция, подчерта Краевски.

"Посланието, от което ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в имат полза в момента е, че с нищо естетически и морално ПП не ги превъзхождат, а ако там се изравнят, по отношение на управленски опит те ги превъзхождат. Докато отсреща ПП не могат да реагират комуникационно, освен да отричат, и са парализирани в позата на все по-засилващо се самочувствие. Колкото по-изобличени са публично, те реагират нарцистично."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
760 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.04.10 | 11:36

3
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox
Наско

2024.04.10 | 10:48

2
ПП-ДБ няма как да превъзхождат когото и да е, както и да е.
????

2024.04.10 | 10:05

1
А, НОРМАЛНО, МОРАЛНО ли е "другарят" Божков да СТОИ с ГРИВНА на ТЕРАСАТА, а "ДРУГАРИТЕ-евроантлантици" Магнитски, пардон Пеевски и Борисов-БЕЗ ИМУНИТЕТ да СЕДЯТ в Парламента на ПЪРВИЯТ РЕД????!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини