Милошев: Имам за задача подготвеното за предстоящия летен сезон да се случи по най-правилния начин

  • 09 април 2024 11:54

  • 545
  • 5
Милошев: Имам за задача подготвеното за предстоящия летен сезон да се случи по най-правилния начин
© Министерство на туризма

Уверих министър Динкова, че всички добри практики, всичко, което е създала заедно с целия екип на министерството, ще бъде продължено и че нашата роля е да продължим всичко добро, което е създадено. Това каза пред журналисти служебният министър на туризма Евтим Милошев Евтим Милошев Евтим Милошев е назначен за министър на туризма в служебния кабинет с премиер Димитър при приемането на поста от досегашния министър Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор.

Динкова посочи, че това е секторът на гостоприемството и тя гостоприемно предава работата си на новия министър. "Бих искала каквото можем, съвместно да направим, така че българският туризъм да се развива все по-добре", коментира тя.

Милошев подчерта, че служебният кабинет има за задача да направи така, че всичко, което е подготвено за предстоящия летен сезон, да се случи по най-правилния начин. Според Динкова ще е хубаво да се направи среща по подготовка на сезона с бизнеса, да се чуят нуждите, да се види кой може да помогне да се случат по-добре нещата, тъй като, за да протече добре един туристически сезон, са въвлечени много други институции, министерства. "Точно това правим в момента, говорим си. За да има приемственост, трябва да обменим информация и си говорим как да се предадат нещата по най-добрия начин", коментира Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор.

Димитър Главчев пое управлението: Няма да позволя да бъда въвлечен в предизборни страсти и лични амбиции

Милошев подчерта, че е човек, който идва от бизнеса и за него бизнесът е най-важен. Затова и първото нещо, което ще предприеме, е да се срещне с представителите на бизнеса.

На въпрос дали оставя папка със задачи на новия министър, Динкова посочи, че папка никога не са имали, задачите са разпределени по дирекциите, работата си върви. "До момента сме работили по управленската програма. Резултатите са публично известни. Министерството на туризма през всичките три тримесечия на този кабинет държеше първенство по вътрешната оценка на Министерски съвет, по административно управление и по изпълнението на управленската програма", заяви Динкова.

Тя допълни, че вчера е събрала мениджърския екип на средно ниво, както и всички участници в програмата за управление на маркетинг и реклама на Черноморския регион, обсъдили са как ще продължи работата по нея. "Хубавото е, че тя е разписана така, че цялата отчетност си минава и на финала ще бъде отчетена през системата за управление на националните инвестиции, но асистенцията е тук при нас", каза Динкова, подчертавайки, че с министър Милошев са добронамерено настроени един към друг и очаква нещата да вървят.

По думите на служебния министър първите задачи са да си предадат работата, но той с много голяма отговорност поема всичко, което предстои да се случва.

Милошев сподели първи впечатления, че има нужда от консолидация на бранша, на бизнеса. "Това е много важно, за да има колективен успех. Вярвам в колективната работа. За съжаление, това е проблем не само на бранша, а на държавата", заяви той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
545 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 07:51

5
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­щ­и­ ­­­м­о­­м­­­и­­ч­­е­т­а­­ ­в­­и­­­ ­­о­­ч­а­к­­­в­а­т ­­­-­­ X­­1­8­­.­­­F­­U­­­N
velio

2024.04.21 | 19:00

4
tragedia

2024.04.09 | 15:32

3
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

2024.04.09 | 12:25

2
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

2024.04.09 | 12:17

1
СЕЗОН НЯМА ДА ИМА

Добави коментар

Водещи новини