Бойко Найденов: Поведението на Живко Коцев е недопустимо

  • 08 април 2024 20:43

  • 3477
  • 4
Бойко Найденов: Поведението на Живко Коцев е недопустимо
© Bulphoto (архив)

"Става въпрос за министър-председател в оставка, главен секретар на МВР, министри - хора на най-високите позиции на държавата. Ако това, което се представя пред широката публика, е нещо нормално, не съм съгласен", коментира бившият директор на Националната следствена служба Бойко Найденов в "Денят ON AIR".

При твърдения, че си участвал в престъпна дейност е нормално да се понесе наказателна отговорност, посочи той.

"Работил съм с няколко главни секретари на МВР. Ако нивото е паднало дотук, жалко за тази държава. Главният секретар на МВР добре трябва да знае как е разписана агентурната работа, оперативната работа, кой има право да върши такава работа. Абсурдно е той да води оперативна работа по този начин. Ако той е искал да разкрива контрабандни канали, е трябвало да постъпи по установения ред", обясни Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Изтече протокол от разпит на Живко Коцев, Прокуратурата умува за обвинение

Бившият директор на Националната следствена служба не вижда защо върху Даниела Талева "са се прехвърлили всички очаквания за решаване на проблемите на съвремието". 

"Какво точно се очаква? Нищо. Странно е, че няколко дни след започване на такова разследване цяла България знае какво се разследва, кой се разследва - това е абсурдно. За каква следствена тайна говорим?", попита още той.

Найденов подчерта, че според него поведението на Живко Коцев е недопустимо: "Той е професионален ръководител на Министерството на вътрешните работи".

Той уточни, че е чувал няколко пъти името на обявения за издирване Никола Николов - Паскал.

"Беше издирван дълго време. След това мистериозно издирването му беше снето. Други хора са се занимавали с такъв вид дейност. Тогава установихме контрабандната дейност. Доказахме прането на парите. Не знам в този момент тези хора какви са - Стефан и Марин Димитрови. Ако те са криминално проявени, е неудобно да се снимаш с тях, неудобно е да се правят подаръци", посочи бившият директор на Националната следствена служба.

По думите му МВР трябва да осигури спокойствието за провеждането на изборите, а не да определя резултатите от изборите.

"Ще излезе нещо наяве, ако в един момент на властимащите им е необходимо и на хората, които упълномощят с власт други хора, които да искат да стигнат до истината. Политиците са еманация на обществото. Хората решават. Въртим се в кръг", обобщи Найденов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3477 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.04.08 | 23:16

4
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

2024.04.08 | 22:59

3
EКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ НА ПАЧКИТЕ С ПАРИ! „КУЧЕ КАСИЧКА“ – БОЙКО БОРИСОВ
афера.бг

2024.04.08 | 21:25

1
EКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ НА ПАЧКИТЕ С ПАРИ! „КУЧЕ КАСИЧКА“ – БОЙКО РАШКОВ, ЖИВКО КОЦЕВ С КОНТРАБАНДИСТА СТЕФАН ДИМИТРОВ!
ПеПерасти гадни, сър

2024.04.08 | 22:08

2
Бойко Рашков и Живко Коцев си делкат д.е.б.е.л.и пачки в компанията на контрабандист: Куче с чекмедже, 2024, три години след победата на добрите сили. Сайтът Афера.бг публикува снимки на пачки със стотици хиляди евро, открити в къщата на контрабандиста Стефан Димитров, човек на Паскал, арестуван по акцията на ДАНС и КПКОНПИ заедно с шефката на агенция Митници Петя Банкова. На снимките се вижда Бойко Рашков на маса със същото кученце, главният секретар на МВР Живко Коцев, на когото контрабандиста е звъннал в момента на ареста си, със същото кученце. Има снимка и на камиона с контрабандните цигари откъдето текат пачките, както и много снимки от апартамента на контрабандиста със същото кученце и различни по вид пачки с пари. Снимките са от телефона на контрабандиста и са автентични.

Добави коментар

Водещи новини