Росен Желязков да покани президента на клетвата на служебния кабинет, предлагат от БСП

  • 05 април 2024 15:34

  • 677
  • 3
Росен Желязков да покани президента на клетвата на служебния кабинет, предлагат от БСП
© Булфото

Парламентарната група на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ внесе предложение до председателя на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети да покани президента на Република България да присъства на парламентарното заседание, на което назначеният от него служебен министър-председател и служебните министри ще положат клетва, позовавайки се на конституционните му правомощия. Това съобщиха от пресцентъра на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

По-рано днес кандидатът за служебен министър-председател Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в представи проект на структура и състав на служебен кабинет, а президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на съобщи, че ще насрочи избори „две в едно“ на 9 юни – предсрочни парламентарни избори и избори за Европейски парламент. Съгласно новоприетите промени в Конституцията държавният глава проведе консултации с кандидата за служебен премиер и с парламентарните групи в 49-ото Народно събрание. 

Главчев обяви имената на министрите. Радев: Отиваме на избори 2 в 1 на 9 юни

Ние няма да участваме в консултациите, каза депутатът от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ Георги Свиленски пред журналисти пред сградата на президентството. Не желаем да бъдем обвързвани със съставянето на този служебен кабинет, добави той и коментира, че президентът е назначил възможно най-партийно оцветения кандидат за министър-председател. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
677 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.04.05 | 20:02

3
ВЪЗПОЛЗВАЙ СЕ! КАК СА НАКУП :)

2024.04.05 | 17:55

2
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

2024.04.05 | 15:53

1
shto za glupost da kaniat hristo ocerediteliat na pederuciata radev niama nishto obshto sas tozi kabinet

Добави коментар

Водещи новини