ЦИК пред президента Радев: Избори на 2 юни са невъзможни

  • 04 април 2024 14:12

  • 4661
  • 10
ЦИК пред президента Радев: Избори на 2 юни са невъзможни
©

Третият мандат завърши с неуспех. Наред с евроизборите трябва да проведем и извънредни парламентарни избори. Призовах Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, който избрах за служебен премиер, да успее в едноседмичен срок да представи състав на Министерски съвет. За да имаме опцията за избори 2 в 1. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на работна среща с представители на Централната избирателна комисия. 

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

"Първо, за да има по-голяма избирателна активност. На второ място да не разкарваме хората два пъти. На трето място да спестим ресурси", каза още той. 

Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в заяви, че до края на деня ще бъде готов със състав на служебния кабинет. Утре в 9.30 ще дойде, за да проведем консултации и да определим времето за изборите, посочи Радев. 

Държавният глава отбеляза, че работната среща с ЦИК цели да бъде уточнена готовността на комсията за избори за Европесйки парламент и избори за народни представители.

Председателят на ЦИК Камелия НейковаКамелия НейковаКамелия Нейкова е родена на 16 август 1969 г. Завършила е право в Русенския университет „Ангел заяви, че избори на 2 юни са невъзможни. Тя се обяви за избори 2 в 1, които да се проведат на 9 юни. "Ако изборите са на различни дати трябва да има доста сериозно време между тях, от порядъка на две-три седмици, за да може изборният процес да се организира спокойно. Когато времето е изключително кратко това може да рефлектира върху изборния процес", посочи още Нейкова. 

Президентът ще проведе среща с ръководството на ЦИК

Тиражират се всевъзможни варианти за провеждане на изборите. Създават се хипотези, внушения, които объркват избирателите. ЦИК ще организира изборите за членове на Европейския парламент и Народно събрание както е разписано в Изборния кодекс, каза председателят на ЦИК.

Нейкова уточни, че за евроизборите Централната избирателна комисия е до голяма степен готова. "Беше ясно, че изборите ще се възпроизведат между 6-9 юни в цяла Европа. От началото на годината подготвяме документи, книжа, обществена поръчка за машинното гласуване. Ако изборите бъдат на една и съща дата ще трябва да обявим нова обществена поръчка", добави още тя. 

"В избори за членове на ЕП резултатите се обявяват в срок не по-късно от три дни след изборния ден, а в срок до 5 дни трябва да се обявят имената на избраните евродепутати. При изборите за НС резултатите се обявяват не по-късно от 4 дни, а имената на избраните народни представители се обявяват не по-късно от 7 дни. Няма значение кои избори ще са първи, тъй като ЦИК ще трябва да се приеме всички книжка и материали от СИК, РИК и чужбина, след което повторно да въведе данните с всички резултати и да направи анализ на несъответствията в числовите данни. След това трябва да се прегледат изборните протоколи, а едновременно с това да организира отпечатването на хартиените бюлетини за следващия вот", обясни Нейкова.

По думите ѝ би било невъзможно машините от чужбина да се върнат у нас след първия вот, данните от тях да се свалят и те отново да бъдат изпратени в рамките на седмица.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
4661 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2024.05.25 | 08:03

10
❤️ Г­о­р­­е­­­щ­­и­­ ­м­­о­­­м­­­и­­ч­­­е­т­­­а­ ­в­­­и­­­ ­­о­­ч­­­а­к­­­в­а­т ­-­­ X­­­1­­­8­­.­­­F­U­­N
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФИНЕ

2024.04.04 | 14:31

1
ДЕМОКРАЦИЯТА И НОРМАЛНОСТТА СА ГЕРБ ....ГЕРБ БИЯТ ВСИЧКИ ОТНОВО НА ИЗБОРИ...И С МАШИНИ И БЕЗ МАШИНИ..И СМЕСЕНО С БЮЛЕТИНИ..... ПАК ГЕРБ БИЯТ ВСИЧКИ НА ИЗБОРИ ВИНАГИ ...
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФИНЕ

2024.04.04 | 17:12

9
ДАААААА
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФИНЕ

2024.04.04 | 14:47

4
ДАААААААА

2024.04.04 | 16:55

8
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
ati

2024.04.04 | 15:24

7
Докажете 4е вие карате влака
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФИНЕЕЕ

2024.04.04 | 14:35

2
ПП БИЯТ НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ С МАШИНИ БЕЗ МАШИНИИ... РАЗПОРИХА МАФИЯТА НА МУТРИТЕ И ВОДЯТ БЪЛГАРИЯ НАПРЕД
дедо

2024.04.04 | 15:23

6
Това ще покаже 4е народа е умен
Пенка

2024.04.04 | 14:48

5
Авторката е неграмотна

2024.04.04 | 14:36

3
ГЕРБ ОТИДЕ ПРИ КТБ

Добави коментар

Водещи новини