Румен Христов: Държим на коалиционно споразумение с ПП-ДБ с ясно определени срокове

  • 03 април 2024 20:42

  • 1125
  • 9
Румен Христов: Държим на коалиционно споразумение с ПП-ДБ с ясно определени срокове
©

След изборите ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на отново ще води преговори с Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ). Необходимо е този път да се сформира коалиционно споразумение между политическите сили, което да има ясно определени срокове. Това заяви председателят на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в в студиото на "Денят ON AIR".

"Ако погледнем манталитета на българина, той е свикнал да постига нещата по трудния начин. Очевидно е, че сега не можахме да изградим доверието, което трябва да има едно мнозинство, подкрепящо управляващото правителство и от тази гледна точка, когато не можеш да постигнеш съгласие, какво правиш? Питаш избирателите те по какъв начин ще те подредят в следващия парламент и пак започва трудното. Търсенето на допирни точки за едно проевропейско управление", каза Христов за Bulgaria ON AIR.

По негови думи причината за липсата на коалиционно споразумение, се крие в ПП-ДБ. В следващите преговори обаче ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ще настояват за такова с описани срокове за определени реформи.

"Още от самото начало многократно обяснявахме каква е европейската практика, какъв е европейският път, как се постъпва там, как се записват реформите, които трябва да бъдат извършени, какви са сроковете, кой ще ги извърши. Това, страхувайки ПП-ДБ, да не накърнят на авторитета си, влизайки в едно такова коалиционно споразумение с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, на чиито гръб те пораснаха като политическа формация, не им позволи да го подпишат", отбеляза председателят на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Кирил Петков призова: Борисов и Пеевски да кажат ясно, че работят заедно

Според него влизането в коалиция с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, не е добра идея.

"Създаването на правителство с една много креслива опозиция, не знам дали е най-доброто. Те ако имат 121 мандата или успеят да направят правителство на малцинството, няма проблем да управляват, а ние да бъдем в опозиция", подчерта Христов.

Той бе категоричен, че нито ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, нито СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на са предлагали кадри за министри в служебното правителство на Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

"Отговорността е негова, президентът също заяви, че няма да има намеса. Що се отнася до това дали ще останат министри е въпрос на избор на Главчев. Аз имам дълбоки резерви към тези, които подписаха декларация, че не желаят да участват в правителство на Габриел. Как не искаш да участваш в правителство на Габриел, а искаш да участваш в правителство на Главчев? Какво се промени за две седмици", попита Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1125 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Добри

2024.04.06 | 22:44

9
Абе не се научиха, че коалиции с ПП и ДБ са изключително рискови
еееееееееееееееее

2024.04.04 | 11:00

8
да видим дали пп-дб няма да направят някоя поредна врътка
Мара

2024.04.04 | 10:58

7
ПП-ДБ - далеч от властта!
пп

2024.04.04 | 08:09

6
какво държиш бе х уй ли
СТИГА

2024.04.04 | 03:50

5
ИЗЦЕПКИ.А.НА.8%ДЪРЖИТЕ.ЛИ?
Снежко Снежев

2024.04.03 | 23:34

4
ЕвроГейски помияри... 4,9 процента е инфлацията за март месец в Хърватска... най-високата отчетена в Еврозоната... ще драснете ли нещо по въпроса, мамицата ви ибрикчийска?!?

2024.04.03 | 23:14

3
ПРОМЯНАТА - ПРЕДАТЕЛСТВО и ПРОДЪЛЖИТЕЛИ на ПРОМЯНАТА - ПРЕДАТЕЛСТВОТО - СДС ГЕРБ ПП ДБ ДПС - ПРЕДАТЕЛИ членове на БКП ПРЕДАЛИ БКП още в 1985г. дори и малко по рано ~ от 1984г. Предателството на Развиващият се Комунизъм в СИВ и Варшавския Договор започва от 1985г./1984г. от Украинеца БАНДЕРОВЕЦ Михаил Горбачов внедрен от Умиращият Запад Украински предател от УССР в СССР. През 1985г. по негов план е извършен Атентат на гара Буново в БГ от бъдещите ДПС, за да се предизвика разпад на Варшавският договор, който да започне от Втората след СССР по МОЩ във Варшавския Договор НРБ. Планът НЕ УСПЯВА и през 1989г. Предателя последовател на Бандера, Михаил Горбачов, който е бил Предател от дете на ГЕРМАНСКИТЕ НАЦИСТИ от ВСВ разпуска СИВ и ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР, а 1991г. Разрушава и СССР, като целта му е да разруши и РОССИЯ, но е спрян от ЕЛЦИН вследствие на недоволството на Руския и Украинският народ от Предателството и Разрушаването на СССР от Горбачов, това е единствената заслуга на слабият ЕЛЦИН. Украински Бандеровци на Горбачов са замесени в Атентата на гара Буново от 1985г. и Възродителният процес в НРБ. По това време, както и сега нито Българите, нито Украинците НЕ СА ИСКАЛИ ДА се отделят и да тръгват срещу РОССИЯ, но имплантирани платени Предатели са Назначени да Управляват БГ и УССР. В БГ СДС губят изборите, но ги оспорват и не ги признават, извършват се втори манипулирани избори на които им е ОТЧЕТЕНА МАНИПУЛИРАНА ПОБЕДА. СЪЩАТА ситуация по това време е и в УССР, Украинският НАРОД НЕ ОДОБРЯВА отделяне на УССР от СССР, но УССР е отделена против Волята на Украинският Народ, чрез Манипулации. ТАКА ЗАПОЧНА ПРОМЯНАТА още от 1985г. и ПОСЛЕДВАЛИЯТ я 35г. ПРЕХОД ОТ КОМУНИЗЪМ В ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ - ФАШИЗЪМ. Полит. Икономическата Война след 2020г. на Яловите САЩ - СЕТА с Колониалния Ялов ЕС - Шенген ПРИКЛЮЧИ. ЕС - ШЕНГЕН е ТОТАЛНО ПОГУБЕН БЕЗ НАДЕЖДА за БЪДЕЩО РАЗВИТИЕ. Западната ОИСР (САЩ СЕТА + ЕС ШЕНГЕН) е БЕЗ ШАНСОВЕ за РАЗВИТИЕ, следва РАЗРУХА и САМОУНИЩОЖЕНИЕ. БЪЛГАРИЯ СРОЧНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕОРИЕНТИРА КЪМ БРИКС - РУСИЯ, КИТАЙ, ИНДИЯ, ИРАН, СЕВЕРНА КОРЕЯ, АРАБСКИЯ И АФРИКАНСКИЯТ СВЯТ. СРОЧНО, ОЗНАЧАВА ВЕДНАГА!

2024.04.03 | 21:49

2
Вие продадохте синята идея. Прегърнахте се дявола и плюхте в лицето на хиляди хора само да сте на яслата. Такива като вас нямат място в политиката.

2024.04.03 | 21:26

1
ООО РУСКИ МИНЕТЧИЯ

Добави коментар

Водещи новини